Četvrtak, 25 travnja, 2024

U Fun Parku Biograd predstavljen projekt „Budi aktivan, budi zdrav“

U Fun parku Biograd predstavljen je projekt ˝Budi Aktivan, budi zdrav˝ čiji je cilj kroz interaktivnu anketu utvrditi navike u rekreaciji i bavljenju sportom stanovnika Zadarske županije te osvijestiti žitelje o važnosti bavljenja sportom. Ispitivanje provodi Udruga kultura i razvoj u suradnji sa Zadarskom županijom a upitnik se može ispuniti na internetskoj stranici projekta budiaktivan.com. Sudjelovanje u upitniku je anonimno i dobrovoljno, a rezultati upitnika bit će podloga za izradu strategije razvoja sporta u Zadarskoj županiji.
U promociju same akcije ali i sporta općenito uključile su se i sportske udruge s područja Grada Biograda, tako su posjetitelji Fun parka Biograd mogli uživati u nastupu Biogradskih mažoretkinja ali i naučiti tehnicirati s loptom od strane polaznika Škole nogometa Primorac iz Biograda na moru. Kako su nam rekli dečki iz škole nogometa, rijetko će vam znanje tehniciranja loptom ikada koristiti u samoj igri, no to je najbolji način kako osjetiti loptu i kako se priviknuti na jačinu potrebnu za udariti loptu.
Osim sportskih udruga iz Biograda, akciju su već podržale i brojne zadarske sportske udruge poput Škole trčanja Zadar i Insanity Zadar. Projekt se nastavlja 10. srpnja 2018. u Benkovcu.
Više o događaju pogledajte u videoprilogu REC produkcije u kojem govore Stipe Vulin iz Škole nogometa HNK Primorac Biograd na Moru i Laura Pešić iz Biogradskih mažoretkinja: https://youtu.be/SSOU_PIPBk4



 

Skoči do alatne trake