Petak, 29 ožujka, 2024

LiDraNo 2018: Osnovna škola Pakoštane po prvi puta domaćin smotre literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva učenika

S ciljem razvijanja i poticanja stvaralaštva među učenicima osnovnih i srednjih škola i otkrivanja i poticanja učenika posebnih sposobnosti i kreativnosti uz promicanje pisanog i govornog izražavanja na hrvatskom jeziku, u Pakoštanima u osnovnoj školi održana je na općinskoj razini Smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2018.
U školskoj sportskoj dvorani ravnatelj škole domaćina susreta Andrija Vanjak svečano je otvorio smotru LiDraNo 2018.
– Poneki kolege ovih dana su me pitali: „Andrija, je li ti teško, hoćeš li moći?“. A moj odgovor svima vama i meni osobno: „Andrija, draga djeco, živi svoj san!“. Pa evo, djeco, i vama želim isto: Živite svoj san uz drage učitelje i mentore! – rekao je ravnatelj Andrija Vanjak.
Tijekom svečanosti otvaranja smotre nastupio je mješoviti orkestar Odjela glazbene škole Osnovne škole Biograd na Moru pod ravnanjem profesora Željka Dretvića.
U ime osnivača škole Zadarske županije učenike, mentore, članove prosudbenih povjerenstava i goste pozdravila je Renata Vuksan dok je u ime općinskog načelnika Milivoja Kurtova to učinila direktorica Turističke zajednice općine Pakoštane Danijela Vulin.
Učenici trećeg razreda Područne škole Vrana izveli su igrokaz „Zvonce sreće“ pod mentorstvom učiteljice Mladene Bunja.
Učenici su se natjecali u četiri kategorije te su članovi prosudbenih povjerenstava za natjecanje na skorašnjoj županijskoj razini izabrali najdojmljivije radove: deset iz dramsko-scenskog izraza (pojedinačnog), sedam iz dramsko-scenskog izraza (skupnog), osamnaest iz literarnog izraza te osam radova iz novinarskog izraza.
Članovi povjerenstva za provedbu općinske razine LiDraNa bili su Andrija Vanjak, Dijana Vukoja, Nives Marić i Irena Vukoja Božinović. Članovi prosudbenih povjerenstava za literarni izraz bili su Vlatko Majić, Vesna Karuza i Marijana Roščić, za dramsko-scenski izraz (skupni) Maja Šimić, Milan Stošić Miočić i Vinko Radovčić, za dramsko-scenski izraz (pojedinačni) Asja Rebac, Lucija Dovranić i Josip Mihatov a za novinarski izraz Ivica Nevešćanin, Ante Kolanović i Žana Ljuština.



 

Skoči do alatne trake