Subota, 20 travnja, 2024

[MALI NOGOMET] „Škabrnja“ pobjednik Malonogometnog božićnog turnira Biograd, Kristijan Jurić najbolji igrač turnira i dvostruki strijelac u finalu

U subotu je pred punim tribinama završen Malonogometni božićni turnir Biograd. U utakmici za treće mjesto turnir su otvorile ekipe „Raštane“ i „Benkovac“. „Raštane“ predvođene vrsnim majstorima malog nogometa Vukovićem, Žilićem i Stipom Čirjakom tijekom cijele utakmice bile su bolji protivnik i „Benkovac“ nije imao nikakvog odgovora za njihovu igru. „Benkovac“ se ‘potrošio’ u velikom derbiju polufinala protiv „Biograda“ i vidjelo se odmah da nema svježine i snage u njihovoj ekipi. „Raštane“ su pametnom, smišljenom i tehnički dotjeranom igrom pobijedile 4:1 i zasluženo osvojile treće mjesto.
U revijalnoj utakmici veterana „Biograda“ i „Reprezentacije okolnih sela“, veterani su pokazali svoje veliko znanje s puno lijepih poteza i golova. Reprezentacija okolnih sela pobijedila i nadigrala je „Biograd“ 4:0. Briljirao je bivši igrač Hajduka Niko Peraić, koji je postigao sva četiri gola za svoju ekipu i na kraju utakmice dobio veliki pljesak cijele dvorane za svoje majstorije.
Revijalna utakmica igrala se u spomen na tragično preminulog prijatelja MNK „Torova“ Luku Mihalića.
U velikom finalu sastale su se dvije najbolje ekipe – domaćin „Biograd I“ i „Škabrnja“. Obje ekipe imale su veliku gromoglasnu podršku svojih navijača i sam početak utakmice nagovijestio je pravi derbi. Veliki ulog i prestiž tko će pobijediti u velikom finalu bilo je opterećenje za obje ekipe. Prvo poluvrijeme bilo je žestoko s puno trke, striktnog pokrivanja i borba za svaki centimetar terena. U prvom poluvremenu gledatelji su ostali uskraćeni za kvalitetnu igru, šanse i golove. Poluvrijeme je završilo bez pogodaka. U drugom dijelu obje ekipe krenule su otvorenom igrom, gledatelji su došli na svoje i sijevale su prilike za golove. Škabrnja je u tri poteza preko najboljeg igrača i strijelca turnira Kristijana Jurića u 26. minuti povela 1:0. Kristijan Jurić presjekao je napad „Biograda I“ i bočno proigrao Bilavera koji mu vraća loptu u šesterac i Jurić pogađa za 1:0. Nakon vodstva „Škabrnje“ domaćin „Biograd I“ uzvraća žestokim napadima, stvaraju šanse, ali obrana Škabrnje mudro brani svoja vrata. Škabrnja opet preko Kristijana Jurića u 33. dolazi u vodstvo 2:0. Kristijan Jurić s lijeve strane je proigrao Brkića koji pogađa za 2:0. Posljednjih pet minuta utakmice „Biograd I“ uvodi vratara-igrača u želji da poravna rezultat ali sve je ostalo na pokušajima. „Škabrnja“ je na kraju zasluženo pobijedila 2:0 i podignula pobjednički pehar na radost svojih mnogobrojnih navijača.
Turnir su na velikom nivou organizirali MNK  Torovi pod pokroviteljstvom Grada Biograda na Moru, Turističke zajednice grada Biograda na Moru i komunalne tvrtke Bošana.


Tekst: Marko Ledenko;
Fotografije: Anđela Knez


FOTOGALERIJA


Skoči do alatne trake