Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024

[„BIOGRADSKA NOĆ“] Mnoštvo ljudi uživalo u vatrometnom spektaklu, koncertima i okusima domaćih jela

Središnja biogradska turistička manifestacija „Biogradska noć“ turistima i domaćima ponudila je zabavu kakva se rijetko gdje može doživjeti.

Spektakularni vatromet u režiji eksperta za pirotehniku „Mirnovca“ pružio je doživljaj u kojem su uživale tisuće posjetitelja ove manifestacije posvećene obljetnici operacije „Oluja“ i Danu pobjede i domovinske zahvalnosti“ te Danu hrvatskih branitelja. Vatrometu uz glazbenu pratnju prethodio je atraktivni defile osvijetljenih brodice u Pašmanskom kanalu ispred biogradske rive uz pojačanje prizora gašenjem javne rasvjete.

Odmah nakon velikog piroglazbenog spektakla, Neno Belan i Fiumensi zasvirali su svoje dobro poznate uspješnice kao i one svevremenske iz Belanovog vremena u „Đavolima“. Belanovi prethodnici klapa „Kampanel“ zabavili su goste u ranijem dijelu „Biogradske noći“, a prvi tenor Nado Santini, vrijedi spomenuti, ove sedmeročlane klape „naš“ je čovjek iz susjednog Turnja i za ovu prigodu posebno je predstavljen.

Osim u koncertima i svjetlosnim efektima gosti su imali prigodi kušati zaštićeno jelo poljički soparnik spravljen na bazi blitve i na žaru od vinove loze i nešto mosorskog graba. Uz jedinstveni soparnik, gosti su uživali u okusima sinjskog pršuta, raznih vrsta sireva, svježe pripremljenih pecipajea, srdela sa žara, domaćih kobasica i štošta drugog.  


FOTOGALERIJA (75)


Skoči do alatne trake