Četvrtak, 28 ožujka, 2024

[U POVODU DANA POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI] Položen vijenac i zapaljene svijeće

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 27. obljetnice operacije Oluja, gradonačelnik grada Biograda na Moru Ivan Knez, predsjednica Gradskog vijeća Grada Biograda na Moru Ivana Stamičar, predsjednik Udruge dragovoljaca MUP-a i ZNG-a 90.-91. Tomislav Dujmović i članovi udruge, gradski vijećnici te predstavnici političkih stranaka grada Biograda položili su vijenac i zapalili svijeće pod središnji križ na gradskom groblju u Biogradu i odali počast poginulima hrvatskim braniteljima koju su podnijeli najveću žrtvu za uspostavu neovisne Republike Hrvatske.

Hrvatska je poput drugih država u prijelomnim vremenima za Europu 1989. i 1990. godine težila demokraciji i neovisnosti. Nažalost, za razliku od nekih drugih susjednih zemalja, bili smo suočeni s brutalnom agresijom velikosrpskog Miloševićevog režima. Zbog toga je dio naše domovine bio okupiran pet godina, a onaj u hrvatskom Podunavlju do 15. siječnja 1998. godine.

Zahvaljujući državničkoj odlučnosti prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, zahvaljujući jedinstvu hrvatskog naroda, prije svega požrtvovnosti hrvatskih branitelja, Hrvatska je obranjena, oslobođena, ponovno izgrađena i danas modernizirana. Članica je Sjevernoatlantskog saveza, najvećeg vojnog saveza u povijesti, i Europske unije, najveće zajednice naroda. No, ne bi bilo ništa od toga da nije bilo vojno-redarstvene operacije Oluje, veličanstvene pobjede u Domovinskom ratu.


FOTOGALERIJA


Skoči do alatne trake