Subota, 20 srpnja, 2024

[437 TISUĆA KUNA] Načelnik Općine Sv. Filip i Jakov Zoran Pelicarić preuzeo ugovor za treću fazu programa „Zaželi – program zapošljavanja žena“

U ime Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Općini Sv. Filip i Jakov, Općini Sv. Filip i Jakov, uz Općinu Vrsi jedini korisnik programa, uručen je ugovor za Poziv „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“.
Ugovore je korisnicima uručio predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić. Ugovor vrijedan 437 tisuća kuna u ime Općine Sv. Filip i Jakov potpisao je i preuzeo općinski načelnik Zoran Pelicarić.

Vijećnik Općine Sv. Filip i Jakov Marin Colić, načelnik Općine Vrsi Luka Perinić, župan Zadarske županije Božidar Longin, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i načelnik Općine Sv. Filip i Jakov Zoran Pelicarić

– Na razini države, ukupno je uručeno 62 ugovora vrijednih više od 60 milijuna kuna u okviru Poziva “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“. Riječ je o projektu koji vraća na tržište rada teže zapošljive sugrađanke zrelije dobi koje će skrbiti o starijim i nemoćnim osobama. –  rekao je Plenković i dodao kako će se kroz ovu fazu zaposliti će 1233 osobe koje će skrbiti oko 7400 starijih i nemoćnih.

Podsjetio je da je do sada 15 tisuća žena našlo posao kroz program “Zaželi” čime je osigurana skrb za više od 50 tisuća starijih i nemoćnih te da je alocirano 1,8 milijardi kuna.
– Odrednica Vlade i Ministarstva deinstitucionalizacija pomoći starijim i nemoćnim osobama dokle god mogu ostati u svojim domovima, posebice stoga jer nema mjesta za smještaj u domovima za starije i da su poprilično duge liste čekanja. – dodao je premijer Plenković.


Skoči do alatne trake