Petak, 29 ožujka, 2024

[ZAVRŠENI RADOVI] U utorak se otvara Ljetno kino Biograd na Moru – trenutno najsuvremenije s ove strane Jadrana

U utorak, 10.-og svibnja 2022., s početkom u 9.30, u Biogradu na Moru, svečano će se otvoriti novoizgrađeno Ljetno kino Biograd na Moru. Naime, na mjestu u potpunosti srušenog starog ljetnog kina izgrađeno je potpuno novi multimedijalni prostor odnosno suvremeno ljetno kino koje se ističe udobnošću, interijerom, novom zgradom, potpuno obnovljenim velikim ekranom s nadstrešnicom, pozornicom površine 250 četvornih metara, dvjema garderobama, trima ulaza, ugostiteljskim mjestom te kapacitetom od šesto sjedećih mjesta.

Gledalište sadrži i tri sjedišta za invalide te je kino u potpunosti prilagođeno za osobe s invaliditetom. Položaj sjedišta ocrtava vizulni identitet grada Biograda na Moru.
Pozornica je proširena na čak 250 četvornih metara kako bi se na njoj mogla nesmetano i udobno održavati razna kulturno-zabavna događanja. Ljetno kino Biograd na Moru ima tri ulaza, dva na sjeveru za gledatelje, dok će na jugoistoku iza pozornice ulaz služiti za potrebe izvođača i dovoz potrebne opreme. Trenutno je ovo  najsuvremenije ljetno kino na hrvatskoj strani Jadrana.

U novoizgrađenom ljetnom kinu tijekom ljetnih mjeseci građani će uživati u najnovijim igranim filmovima te raznim koncertima, priredbama i predstavama.
Cjelokupna obnova i rekonstrukcija ljetnog kina vrijedna je 6,1 milijun kuna. Financijska sredstva su osigurana iz gradskog proračuna, a projektna dokumentacija sufinancirana je sredstvima Ministarstva turizma i sporta.


Skoči do alatne trake