Petak, 29 ožujka, 2024

[DM EKO PAKOŠTANE TRAIL] Oko sto pedeset natjecatelja okusilo slatko-slanu avanturu

Nakon trogodišnje pandemijske stanke, u organizaciji Turističke zajednice općine Pakoštane, u Pakoštanama je održana treća pustolovna atletska utrka „dm eko Pakoštane trail“.
Oko sto pedeset natjecatelja, većinom iz Hrvatske ali iz Slovenije i Ukrajine, pretrčalo je odnosno propješačilo dužu stazu Slanu od 17 kilometara i kraću Slatku u dužini od 7 i po kilometara.

Najbrži u zahtjevnijoj kategoriji bio je Ante Špaleta iz Atletskog kluba Pakoštane s vremenom 1h1713s. Od žena, najuspješnija je bila Radmila Maksimović iz Atletskog kluba Šibenik s vremenom 1h36m49s.
Na kraćoj stazi najbolji je bio Ante Bakija iz Atletskog kluba Pakoštane s vremenom 0h38m50s. Od natjecateljica, najbrža je bila Laura Barešić iz istog kluba s vremenom 0h49m40s.

S velikim natjecateljskim žarom nekoliko desetaka djece, najmlađih „trejlaša“, u utrci „dm Mali trk“, otrčalo je krug „oko sela“ u dužini oko petsto metara i zaslužilo prigodni poklon paket.
 – Ruta utrke velikim dijelom koristi mrežu pješačkih staza, uređenih i označenih u sklopu projekta Slatko-slana avantura kojim želimo povezati i posjetiteljima predstaviti vrhunske prirodne i kulturne atrakcije u jedinstvenu doživljajnu cjelinu. – izjavila je direktorica Turističke zajednice općine Pakoštane Danijela Vulin.

Trčalo se po mješovitim vrstama staza, od kamenjara, zemljano-travnatih do uskih i tehničkih najzahtjevnijih kamenitih uskih puteva. Najatraktivnija točka utrke bio je krški greben Čelinka, 111 metara visoko brdo i atraktivni vidikovac iznad Draga odakle se otvara pogled na ljepote tirkiznog Vranskog jezera, otoka Murtera i Kornatskog otočja.

Domaći klub AK Pakoštane na trećem dm eko Pakoštane trailu sudjelovao s ukupno šest natjecatelja: Ante Bakija, Laura Barešić, Mate Maksan, Jelena Barešić, Slavo Kazija i Pavao Bačkov.   
  

Rezultati: OVDJE


FOTOGALERIJA (116) (FOTO: TZO Pakoštane)


Skoči do alatne trake