OGLAS

Međunarodnom tradicionalnom obilježavanju Danu narcisa, danu posvećenom borbi protiv raka dojke, protekle subote, na trgu kod spomenika prvom predsjedniku Republike Hrvatske dr. Franji Tuđmanu u Biogradu na Moru, pridružili su se mnoge građanke i građani.

Pod okriljem udruge Europa Donna iz Zadra i u suorganizaciji s Ligom protiv raka i Zavodom za javno zdravstvo Zadar prikupljena su značajni dragovoljni novčani prilozi, a darivatelji su zauzvrat na dar dobili cvijet narcisa – simbol humanitarne akcije osvješćivanja javnosti i važnosti ranog otkrivanja karcinoma dojke.

Kako ističu u udruzi Europa Donna, dragovoljni prilozi ove godine će biti iskorišteni za opremanje Onkološkog odjela Opće bolnice Zadar.
Uz udruge žena Biograda na Moru, Dan narcisa obilježen je i u drugima sredinama na području Zadarske županije: na otocima  Ugljanu, Pašmanu i Viru te u gradovima Novalja, Nin, Benkovac i Zadar.

Organizaciju ove humanitarne akcije u Biogradu je nastavila od svojih prethodnica tajnica u gradskoj upravi Ana Nimac, a podržala ju je predsjednica Gradskog vijeća Grada Biograda na Moru Ivana Stamičar.


OGLAS