Petak, 14 lipnja, 2024

[JEDRENJE] Dominacija „Panjića“ na drugoj regati CRO Melges 24 Cupa u Biogradu

Posada jedrilice „Panjić“ iz Jedriličarskog kluba Briva iz Biograda na Moru u sastavu Luka Šangulin, Tomislav Bašić, Duje Fržop, Tonko Rameša i Noa Šangulin pobjednik je regate CRO Melges 24 Cupa, druge po redu regate u sklopu CRO Melges 24 Cupa koja se jedrila proteklog vikenda u Biogradu.

U punom programu nakon šest održanih jedrenja, domaća je posada ostvarila čak tri prva mjesta i pokazala se kao izrazito negostoljubiv domaćin u sjajnoj konkurenciji koju su činila neka od najboljih imena hrvatskog jedrenja. Vrhunski uigrana posada, sjajne reakcije na regatnom polju i domaći teren pretvorili su „Panjić“ u Biogradu u nepobjediv stroj.

– Pokazali smo se malo lošiji domaćini nego bi trebali biti, ali pozivamo sve posade koja nas žele pobijediti da dođu trenirati u Biograd. Bit će nam gušt svima. Nadam se da se Opatiji vidimo u još većem broju. – poručio je kormilar pobjedničke jedrilice Luka Šangulin.
Iza „Panjića“, na pobjedničkom postolju našli su se još posade jedrilica „Cro-a-Sail“ i „Cezibordo“, a u Corinthian skupini, inače amaterske posade, najbolja je bila trogirska posada – „Mataran 24“. –– Osvojili smo četvrto mjesto u sjajnoj konkurenciji i osvojili nagradu za brod dana ukupno i kao Corinthian što je sjajno u ovako jakoj konkurenciji. – ispričao je član „Matarana 24“ Ivo Matić.

CRO Melges 24 Cup jedri se uz partnerstvo Specijalne bolnice Medico, Sailing Pointa i One Sailsa, a iduća regata na rasporedu je 19. i 20. ožujka 2022. u Opatiji uz domaćinstvo Jedriličarskog kluba Croatia.


Konačni rezultati (6 održanih jedrenja)

1. Panjić 9,
2. Cro-a-Sail 16,
3. Cezibordo 16,
4. Mataran 24 (COR) 18,
5. Universitas Nova 19,
6. Point One 23,
7. Yikes 34,
8. Tutta Forza 36,
9. Amor Wave 39,
10, Obi-Wan 41,
11. Joyrunner 49,
12. Blue Label 49,
13. Iggy 51,
14. Palmina 68


Foto: Portal regate.com.hr

Skoči do alatne trake