Na dvadesetu obljetnicu pogibije odana je počast hrvatskom branitelju rodom iz Turnja Danijelu Mandiću koji je kao pripadnik 134. brigade Hrvatske vojske položio život u obrani neovisne države Hrvatske braneći bojišnicu u Zemuniku Donjem, u zaseoku Smrdelj.
Tada 21-godišnji Danijel Mandić poginuo je 5. siječnja 1992. godine od potezne mine braneći svoju domovinu od velikosrpske agresije. Bilo je to samo nekoliko dana poslije potpisivanja primirja u Sarajevu između agresorske JNA u savezu sa srpskim paravojnim formacijama te hrvatskih snaga predvođenih Zborom narodne garde.

Svijeće su zapalili i vijence položili članovi njegove uže obitelji, njegovi suborci i pripadnici Zbora narodne garde i Specijalne policije Ministarstva unutarnjih poslova, općinski načelnik Zoran Pelicarić u ime Općine Sv. Filip i Jakov, prijatelji i rodbina hrvatskog viteza Danijela Mandića.

S prisjećanjem na pokojnog Danijela, župnik župe Gospe Karmelske Turanj don Josip Lisica održao je molitvu na mjesnom groblju u Turnju. Osim na posljednje počivalište hrvatskog branitelja Danijela Mandića, svijeće su zapaljene i vijenci položeni i pod spomenik na Šetnici hrvatskog viteza Danijela Mandića u Turnju te u Zemuniku Donjem pod spomen ploču posvećenoj Danijelu i pod središnji križ u podignutom poginulim hrvatskim braniteljima koji su sudjelovali u obrani ovog ravnokotarskog mjesta.

S posebnim pijetetom, načelnik Općine Zemunik Ivica Šarić naglasio je veliki obol hrvatskih branitelja u obrani gotovo 100 kilometara duge crte bojišnice u zaleđu Zadra i Biograda.

Isto tako, odana je počast uz paljenje svijeća i polaganje vijenaca hrvatskom branitelju iz Biograda na Moru Hrvoju Jeličiću, prijatelju i suborci Danijela Mandića koji je položio svoj život u obrani hrvatske države dan poslije Danijelove pogibije – 5. siječnja 1992. godine.     

OGLAS