Srijeda, 24 travnja, 2024

[POTPORE RURALNOM RAZVOJU] Ministrica poljoprivrede Marija Vučković uručila osam ugovora o potpori u ukupnoj vrijednosti od 4,4 milijuna kuna

U Biogradu na Moru, u prostoru Poduzetničkog inkubatora Biograd na Moru, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, u nazočnosti gradonačelnika Biograda na Moru Ivana Kneza, župana Zadarske županije Božidara Longina te državnog tajnika u Ministarstvu poljoprivrede Šime Mršića, uručila je korisnicima programa osam ugovora o financijskoj potpori iz Programa ruralnog razvoja u ukupnoj vrijednosti od 4,4 milijuna kuna.

Riječ je o projektima kojima će se pokrenuti ali i dodatno razviti postojeće, nepoljoprivredne djelatnosti na poljoprivrednim gospodarstvima, omogućiti korištenje obnovljivih izvora energije, povećati vrijednost poljoprivrednih proizvoda te osigurati nabava strojeva i opreme u svrhu povećanja energetske samoodrživosti gospodarstva, nabava mobilne prodavaonice i opreme za proizvodnju i prodaju sira te izgradnju sunčane elektrane u sirani. 
–  Danas imamo nekoliko mjera: mjera namijenjena preradi za koju sam sretna što mogu uručiti odluku korisnicima za poticanje prerade mlijeka, zatim za pokretanje ili razvoj nepoljoprivrednoj djelatnosti, odnosno operacije 6.2.1 i 6.4.1 namijenjene onome tko je započeo s teškom djelatnošću obrade tla ili uzgoja stoke, a one će učiniti život na selu bogatijim, kreativnijim i atraktivnijim. – istakla je ministrica Vučković.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković

Gradonačelnik Ivan Knez istaknuo je pozitivnu odluku ministarstva još u vrijeme tadašnjeg ministra Petra Čobankovića kojom je poljoprivrednim djelatnicima omogućeno korištenje velikih površina šumskog zemljišta i tako ih potaklo na uzgoj različitih nasada.

Ivan Knez, gradonačelnik Grada Biograda na Moru

Župan Božidar Longin istaknuo je važnost ulaganja u ruralni razvoj Zadarske županije, a kao najvažniji razvojni stup istaknuo je ribarsku i poljoprivrednu djelatnost.
Ugovori o financijskoj potpori i Programa ruralnog razvoja uručeni su sljedećim korisnicima: Donat Roko Parancin – Pristeg, Mih sirana Kolan, Paška sirana d.d. – Pag, Milenko Zagorac – Polača, Bio plant d.o.o. – Povljana, Kristijan Dimlić – Prović, OPG San Simone – Lišane Ostrovičke te Lički sokol d.o.o. – Gračac.





Skoči do alatne trake