Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024

[ŽUPAN LONGIN POSJETIO BIOGRAD] Sigurnost će biti ključ uspješne turističke sezone

Aktualni projekti i priprema turističke sezone bile su glavne teme razgovora prilikom županovog posjeta Biogradu na Moru. Župan Zadarske županije Božidar Longin održao je radni sastanak s gradonačelnikom Ivanom Knezom i predsjednikom uprave Ilirije d.d. Goranom Ražnjevićem. Svoje hotele Ilirija će otvoriti već za nadolazeće uskrsne blagdane, a u jednoj od najvećih turističkih tvrtki u Hrvatskoj svjesni su da će popunjenost kapaciteta uvelike ovisiti o epidemiološkoj situaciji.

– Nadamo se da će se epidemiološka situacija značajno poboljšati do ljetnih mjeseci, a očekujemo da će nam turistički promet biti najmanje u rangu prošlogodišnjeg. – napomenuo je Ražnjević.
Zadarski župan Božidar Longin istaknuo je važnost brendiranja Zadarske županije kao sigurne i dostupne destinacije te naglasio kako objava dogovora s Ryanairom, koji će u Zadru opet imati svoju bazu i 37 izravnih linija, pruža dodatan optimizam u dobru turističku sezonu.
– Svjesni smo važnosti turizma za naše stanovnike te u razgovorima s turističkim zajednicama i gospodarskim subjektima, ulažemo velike napore u pripremi nadolazeće sezone. Ključni preduvjeti za ostvarivanje dobrih turističkih rezultata bit će percepcija sigurnosti i zato je izrazito važno imati dobru epidemiološku situaciju. Tome svi skupa možemo doprinijeti odgovornim ponašanjem. – poručio je Longin pohvalivši rad gradonačelnika Kneza i njegovih suradnika koji su u proteklom razdoblju realizirali niz vrijednih projekata od kojih je posebno značajan novi Poduzetnički inkubator vrijedan 38 milijuna kuna.


Skoči do alatne trake