Petak, 24 svibnja, 2024

[BLAGDAN SVETE STOŠIJE] Položen vijenac i zapaljene svijeće za preminule

U povodu Dana Grada Biograda na Moru i blagdana nebeske zaštitnice svete Stošije, gradonačelnik Ivan Knez, predsjednik Gradskog vijeća Grada Biograda na Moru Tonči Šangulin, zamjenica predsjednika Vijeća Ivana Stamičar, gradski vijećnici te predstavnici političkih stranaka položili su vijenac i zapalili su  svijeće pod središnji križ na gradskom groblju u znak sjećanja na preminule.

Biograd na Moru danas slavi svoj dan, blagdan zaštitnice grada svete Stošije. U povodu svetkovine svete Stošije, u biogradskoj prvostolnici svečanu misu predvodio je jutros mons. Josip Lenkić, generalni vikar Zadarske nadbiskupije.

Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Biograda na Moru, u povodu blagdana svete Stošije i Dana Grada Biograda na Moru, sukladno vrijedećim epidemiološkim mjerama, održat će se u Poduzetničkom inkubatoru Biograd na Moru u Industrijskoj zoni Biograd na Moru danas 15. siječnja 2021. s početkom u 18 sati.

Odlukom gradskog vijeća na pretposljednjoj sjednici, a na prijedlog Odbora za dodjelu javnih priznanja Gradskog vijeća Grada Biograda na Moru, Nagrada za životno djelo bit će dodijeljena turističkom djelatniku Josipu Strpiću dok će Godišnja nagrada Grada Biograda na Moru biti uručena časnoj sestri Anki Špralja.


Skoči do alatne trake