Petak, 14 lipnja, 2024

[SJEDNICA VIJEĆA GRADA BIOGRADA] Sto tisuća kuna i po dvije vijećničke naknade za stradale od potresa, usvojen UPU za novu luku

Posljednjeg dana 2020. godine, virtualnim putem, u skladu s epidemiološkom situacijom, održana je 27. sjednica Gradskog vijeća Grada Biograda na Moru s dnevnim redom od četiri točke.

Sjednici je od ukupno petnaestero nazočilo dvanaestero vijećnika: Toni Bogdanić (HDZ), Ivica Kapitanović (HDZ), Nikoleta Mustapić (HDZ), Suzana Tolić (HDZ), Josipa Pribilović (HDZ), Ivana Stamičar (HDZ), Angela Šarić (HDZ), Josip Pešić (HDZ), Ante Fuzul (MODES), Filip Rimac (Nezavisna lista Antoni Rudić), Ratko Krstinić (SDP) te Tonči Šangulin (HDZ). Izostali su Slavica Jeličić (SDP), Jurica Rudić (Nezavisna lista Antoni Rudić) te Petra Jokić Pavlinović (MODES).

Na početku sjednice minutom šutnje odana je počast preminulima u područjima zahvaćenim potresom na Banovini.
Odlukom gradonačelnika Ivana Kneza (HDZ), Grad Biograd na Moru darovat će 100 tisuća kuna za pomoć stradalim područjima od potresa dok će se vijećnici odreći po dvije vijećničke naknade.
Većinom glasova usvojena je odluka o donošenju urbanističkog plana uređenja industrijske zone „Turističko-informativno-marikulturni centar“. Prema riječima voditelja izrade UPU-a iz tvrtke Arheo d.o.o. Zagreb Marija Pezelja, radi se o prostoru buduće luke otvorene za javni promet na području Kumenta.
– Na temelju izrađenog projekta kojeg je financirala Županijska lučka uprava Zadar, a izradila tvrtka Obala iz Splita, previđeno je trajektno pristanište, vezovi uglavnom komercijalnog karaktera, znači turistički i ribarski brodovi. Komunalni vezovi nisu planirani. – kazao je Mario Pezelj.
Uz to, planirani su sadržaji za funkcioniranje luke, parkirališta te zelene površine uz zadržavanje postojeće borove šume prema uvali Slanica.

Ivan Knez, gradonačelnik

Prihvaćen je prijedlog plana rasporeda lokacija za postavljanje pokretnih naprava na javnim površinama za 2021. godinu. Broj lokacija i raspored ostaju isti u odnosu na prošlu godinu, rekla je Renata Mršić, viša savjetnica za upravljanje gradskom imovinom i komunalni sustav, osim u jednoj novoj lokaciji kod Pučkog otvorenog učilišta gdje bi se obavljala djelatnost prodaje ribe. Sjednica je zaključena prihvaćanjem zaključka o rješavanju imovinskopravnih odnosa na nekretnini koja je predmet sporazuma međusobnih prava i obveza između Grada Biograda na Moru i tvrtke Duo peka.
Sljedeća sjednica, u skladu s epidemiološkim mjerama, održat će se svečano u povodu Dana Grada Biograda na Moru i blagdana svete Stošije u Poduzetničkom inkubatoru Biograd na Moru 15. siječnja 2021. s početkom u 18 sati.Skoči do alatne trake