Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024

[OPĆINA SV. FILIP I JAKOV] Uputa za izdavanje e-Propusnice

Sve do sada izdane papirnate propusnice vrijede zaključno s 5.4.2020. bez obzira na datum koji na njima piše. Od 6.4.2020. potrebno je imati isključivo e-Propusnicu. ZAHTJEV za izdavanje e-Propusnice se nalazi u prilogu ispod teksta.


Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske u srijedu 1. travnja donio je Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.
U skladu s ovom Odlukom, prilikom ulaska i izlaska s područja prebivališta ili stalnog boravka u Republici Hrvatskoj moraju se poštovati sljedeće mjere:

-socijalnog distanciranja
-ne zadržavanja na javnim prostorima
-posjedovati valjanu propusnicu izdanu kroz sustav e-Propusnice.

Propusnice za ulazak i izlazak iz područja prebivališta ili stalnog boravišta izdaju putem sustava e-Propusnice odgovorne osobe u pravnoj osobi, izabrani liječnik obiteljske medicine i nadležni stožer civilne zaštite na rok od 1 do 14 dana, ovisno o razlogu zbog kojeg se propusnice izdaju.

Jedan od navedenih razloga je kada osoba iz vitalnih obiteljskih razloga poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština mora napustiti svoje mjesto prebivališta ili stalnog boravka. U tom slučaju, i samo u tom slučaju, stanovnicima Općine Sveti Filip i Jakov, odnosno osobama koje imaju prijavljeno prebivalište ili stalni boravak na administrativnom području Općine Sveti Filip i Jakov, propusnice izdaje Stožer civilne zaštite Općine Sveti Filip i Jakov.

Osobe s prebivalištem ili stalnim boravkom u Općini Sveti Filip i Jakov, zbog napuštanja područja Općine Sveti Filip i Jakov iz vitalnih obiteljskih razloga poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština, izdavanje e-Propusnice trebaju zatražiti preko sustava e-Propusnice. 

U iznimnim i opravdanim situacijama obrazac zahtjeva može se preuzeti na internetskoj stranici Općine Sveti Filip i Jakov, popuniti, te elektroničkim putem uputiti na adresu elektroničke pošte: [email protected].

e-Propusnice će se izdavati u roku od 48 sati po zaprimljenom zahtjevu povratno na e-mail koji je naznačen u sustavu e-Građani. U razdoblju od 2.4. do 8.4.2020. (prvi dani uvođenja e-Propusnice) se očekuje veliki broj zahtjeva, a samim time može doći do preopterećenja sustava, pa molimo žitelje za strpljenje.

VAŽNO: Sve do sada izdane papirnate propusnice vrijede zaključno s 5.4.2020. bez obzira na datum koji na njima piše. Od 6.4.2020. potrebno je imati isključivo e-Propusnicu.

ZAHTJEV za izdavanje e-Propusnice se nalazi na poveznici ispod:

e-Propusnica-zahtjev


Skoči do alatne trake