Četvrtak, 23 svibnja, 2024

[U RAŠTANIMA GORNJIM] Općina Sv. Filip i Jakov adaptira i oprema dječji vrtić, ukupna vrijednost projekta 733 tisuće kuna

Općina Sv. Filip i Jakov planira radove adaptacije i opremanja novog dječjeg vrtića u naselju Raštane Gornje, područnog objekta Dječjeg vrtića „Cvit“ Sv. Filip i Jakov. Dječji vrtić bit će smješten u prostoru Osnovne škole Biograd na Moru – područne škole Raštane Gornje.
Projekt pod nazivom „Opremanje dječjeg vrtića u naselju Raštane Gornje“ provodit će se u sklopu Mjere 8. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili širenje lokalnih temeljnih usluga“ čiji je nositelj Lokalna akcijska grupa (LAG) „Laura“.

Novi dječji vrtić u Raštanima Gornjim bit će smješten u zgradi osnovne škole

Ukupna vrijednost projekta iznosi približno 733 tisuće kuna i sufinancirat će se iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske.
Donesena je Odluka o rezultatu administrativne kontrole te Odluka o odabiru od strane LAG-a „Laura“ kojom se planira sufinanciranje 90 posto prihvatljivih troškova sredstvima Europske unije i Republike Hrvatske iznosom od oko 475 tisuća kuna dok će Općina Sv. Filip i Jakov podmiriti ostatak u iznosu od oko 258 tisuća kuna neprihvatljivih troškova ovog projekta. Predstoji donošenje Odluke o odabiru od strane Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.
Općina Sveti Filip i Jakov ovim projektom oprema dječji vrtić u Raštanima Gornjim u kojem dječjeg vrtića u funkciji trenutačno nema. Tim će se projektom stvoriti uvjeti za održavanje predškolskog odgoja i obrazovanja te otvaranja novih radnih mjesta.


Skoči do alatne trake