Srijeda, 22 svibnja, 2024

[DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA 1991.] Vodstvo i mladež Hrvatske demokratske zajednice Općine Sv. Filip i Jakov odali počast vukovarskim herojima

U organizaciji Hrvatske demokratske zajednice Općinskog odbora Općine Sv. Filip i Jakov, u povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, vijećnici, mladež i članovi stranke posjetili su grad-simbol hrvatske slobode i posebnog pijeteta odavši počast poginulim hrvatskim braniteljima i stradalim civilima od strane srpskih paravojnih postrojbi i tzv. Jugoslavenske narodne armije.

Počast stradalima u nezapamćenom napadu na Vukovar prije 28 godina, uz ostale, odali su načelnik Općine Sv. Filip i Jakov Zoran Pelicarić, vijećnici Općinskog vijeća Općine Sv. Filip i Jakov Marin ColićRenata Batur i Anamarija Matešić.
Pritom su posjetili muzej Mjesto sjećanja – Vukovarska bolnica 1991., Spomen-dom Ovčara i masovnu grobnicu gdje je od agresorske ruke ubijeno dvjesto šezdeset jedan ranjenik i civil, među njima i ratni izvjestitelj Siniša Glavašević.

Drugog dana posjetu gradu-heroju, općinsko izaslanstvo i mladež Hrvatske demokratske zajednice Općine Sv. Filip i Jakov sudjelovali su u Koloni sjećanja, 5 i po kilometara dugom Križnom putu, od vukovarske bolnice do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata gdje su državna i druga izaslanstva položila vijence i zapalila svijeće. Isto tako, odana je počast heroju obrane Vukovara generalu bojniku Blagi Zadru uz spomenik na Trpinjskoj cesti podignutom njemu u čast.
Naposljetku, za danas je planiran posjet vojarni „204. brigade Hrvatske vojske“ te franjevačkom samostanu u Vukovaru u sklopu kojeg se nalazi župna crkva svetih Filipa i Jakova.Skoči do alatne trake