Petak, 14 lipnja, 2024

[BICIKLIJADA KROZ SV. FILIP I JAKOV I TURANJ] Puno „lajkova“ za „Like for Bike“!

Sto i dvadeset sudionika, različite dobi, sudjelovalo je na biciklijadi „Like for Bike“ u Sv. Filip i Jakovu u organizaciji Turističke zajednice općine Sv. Filip i Jakov i Općine Sv. Filip i Jakov.

Početak i završetak biciklijade s rekreativnom asfaltno-makadamskom stazom dugom devetnaest kilometara, bio je na središnjoj plaži u Sv. Filip i Jakovu Iza Banja. Skupinu bicikista predvodili su iskusni brdski biciklisti iz Brdsko-biciklističkog kluba “Pakoštane”.

Pogled s Gradine na Pašmanski kanal (FOTO: Jakov Đinđić/TZO Sv. Filip i Jakov)

Veličanstveni pogled na Pašmanski kanal, otočiće Babac, Komornik, Ričul, Bisage te na, od navedenih, najpoznatiji srcoliki otok Galešnjak s jedne strane vrha te na Ravne kotare s druge, predstavljali su odmor za dušu i užitak za svakog biciklista. Nakon okrjepe na Gradini i Crnom krugu, nastavak je uslijedio šljunčanom stazom prema crkvici sveti Roko u Rogovu iznad Sv. Filip i Jakova.

Uspon uređenim makadamom na vrh Gradina (FOTO: Jakov Đinđić/TZO Sv. Filip i Jakov)
Pogled s Crnog kruga iznad Turnja ostavlja bez daha (FOTO: Jakov Đinđić/TZO Sv. Filip i Jakov)
Bicikliralo se i stazom uz nasade smilja (FOTO: Jakov Đinđić/TZO Sv. Filip i Jakov)
Crkva sv. Roko u Rogovu (FOTO: Jakov Đinđić/TZO Sv. Filip i Jakov

Svakome od sudionika dodijeljena je prigodna majica za uspomenu te pripremljen obrok u kojem su birali između rižota s mesom, mesa sa žara te grah s kobasicom.
U igri tombole, nakon završetka rekreativne vožnje biciklom, Mišo Žnidarek Miško, uz pomoć voditelja programa Martina Brkljače, izvukao je nagradni kupon Anice Valeri, sretne dobitnice najvrjednije nagrade MTB bicikla Rockrider. Novu biciklu preuzeo je, sa širokim osmijehom od uha do uha, njezin nećak šesnaestogodišnji Vinko Valeri.

Osmijeh vrijednih volontera nakon uspješno odrađenog zadatka
Šesnaestogodišnji Vinko Valeri (u sredini) preuzeo je glavnu nagradu tombole u ime sretne dobitnice Ankice Valeri

– Cilj biciklijade „Like for Bike“ je promocija prirodnih ljepota općine Sveti Filip i Jakov, aktivnog odmora kroz vožnju posebno označenim biciklističkim stazama, promicanje aktivnosti na otvorenom, odnosno obogaćivanje cjelokupne turističke ponude u priobalnom i zaobalnom dijelu naše općine. – kazala je stručna suradnica za marketing u Turističkoj zajednice općine Sv. Filip i Jakov Ana Batur-Barbaroša.
U predvečerje sudionike biciklijade, kao i  pridružene sudionike devetog Susreta Vespa kluba Zadar, zabavljao je rock bend Free Way.

bend Free Way

FOTO: B-portal, SNIMCI IZ ZRAKA: Jakov Đinđić/Turistička zajednica općine Sv. Filip i JakovSkoči do alatne trake