Srijeda, 17 travnja, 2024

[U SPOMEN NA ŽRTVE] Položen vijenac i zapaljene svijeće na gradskom groblju

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, gradonačelnik grada Biograda na Moru Ivan Knez (HDZ), predsjednik Gradskog vijeća Grada Biograda na Moru Tonči Šangulin (HDZ), predstavnici političkih stranaka grada Biograda i gradski vijećnici te predstavnici udruga hrvatskih branitelja proizašlih iz Domovinskog rata, položili su vijenac i zapalili svijeće pod središnji križ na gradskom groblju u Biogradu i odali počast poginulima hrvatskim braniteljima koju su podnijeli najveću žrtvu za uspostavu neovisne Republike Hrvatske.

Hrvatska je poput drugih država u prijelomnim vremenima za Europu 1989. i 1990. godine težila demokraciji i neovisnosti. Nažalost, za razliku od nekih drugih susjednih zemalja, bili smo suočeni s brutalnom agresijom velikosrpskog Miloševićevog režima. Zbog toga je dio naše domovine bio okupiran pet godina, a onaj u hrvatskom Podunavlju do 15. siječnja 1998. godine.

Zahvaljujući državničkoj odlučnosti prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, zahvaljujući jedinstvu hrvatskog naroda, prije svega požrtvovnosti hrvatskih branitelja, Hrvatska je obranjena, oslobođena, ponovno izgrađena i danas modernizirana. Članica je Sjevernoatlantskog saveza, najvećeg vojnog saveza u povijesti, i Europske unije, najveće zajednice naroda. No, ne bi bilo ništa od toga da nije bilo vojno-redarstvene operacije Oluje, veličanstvene pobjede u Domovinskom ratu.Skoči do alatne trake