Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024

[NAJAVA] Radionica za nezaposlene u ruralnom području: „Prepoznavanjem resursa i potreba zajednice u ruralnom području do osmišljavanja vlastitog posla“

Udruga „Eko-Zadar“ i Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA) održat će u Sv. Filipu i Jakovu radionicu „Prepoznavanjem resursa i potreba zajednice u ruralnom području do osmišljavanja vlastitog posla“. Radionica se provodi u sklopu projekta AlterNET  – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području, a održat će se u petak 22. ožujka 2019. s početkom u 10:00 sati u prostoru Općinske vijećnice Općine Sveti Filip i Jakov (zgrada stare škole, preko puta crkve), Put Primorja 1.
Na radionicu pozivaju, prije svih, dugotrajno nezaposlene osobe te predstavnike javnog sektora, poljoprivrednike i predstavnike udruga. Cilj radionice je kroz zajednički razgovor utvrditi koje su usluge potrebne na ovom području te kako postojeće resurse staviti u funkciju povećanja zaposlenosti s naglaskom na samozapošljavanje. Moderaciju će voditi Matej Mikulić, savjetnik za međusektorsku suradnju u Agenciji za ruralni razvoj Zadarske županije i voditeljica projekta Nives Rogoznica.
Zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti voditeljici projekta na e-mail: [email protected] ili na broj mob. 091 2085 696.
Projekt AlterNET provodi udruga „Eko-Zadar“ u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA-om).  Riječ je o dvogodišnjem projektu provedba kojeg će trajati do 13. svibnja 2020. godine, a čiji je cilj edukacijom i umrežavanjem povećati zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba na ruralnom području Zadarske županije kroz stjecanje kompetencija za obavljanje poslova potrebnih na ruralnom području, umrežavanje s lokalnim dionicima i svladavanje vještina poslovnog komuniciranja. Projekt vrijedan 957 tisuća kuna u potpunosti je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.


Skoči do alatne trake