Četvrtak, 25 travnja, 2024

Milijun i 300 tisuća kuna za odvijanje nastave tjelesne i zdravstvene kulture na modernom školskom igralištu

Zajedničkim ulaganjem Zadarske županije i Grada Biograda na Moru u tijeku su radovi na obnovi višenamjenskog školskog igrališta Osnovne škole Biograd na Moru u vrijednosti od milijun i 296 tisuća kuna s uključenim PDV-om.
– Radovi će biti završeni sredinom siječnja sljedeće godine. Obuhvaćaju ugradnju novih električnih instalacija za reflektore, polaganje asfalta na cjelovitoj površini od tisuću i dvjesto četvornih metara te tartana na oko tisuću i sto četvornih metara za igrališta za košarku, odbojku, nogomet, rukomet i druge sportove. Nadalje, obnovit će se tribine koje će se ožbukati i obojati te postaviti nove plastične sjedalice. Postojeća ograda se uklanja te se postavlja nova panelna ograda i vrata. – rekao nam je s lica mjesta glavni inženjer gradilišta Ivan Ikić iz tvrtke-izvođača radova Konstrukt d.o.o. iz Gorice.

Nakon i više od desetljeća uslijedila je obnova vanjskog školskog igrališta, a koliko će to značiti za djecu i učitelje, rekao nam je ravnatelj škole Jordanko Miloš.
– Za školarce će značiti što ćemo moći izvoditi nastavu kad god je lijepo vrijeme, posebno u proljetno-jesenskim danima. Na tom igralištu imat ćemo sve, od malog nogometa, rukometa, odbojke, košarke do atletske staze. Koristit ćemo ga za vrijeme jutarnje i poslijepodnevne nastave do 18 sati, a kasnije prema dogovoru, na razini Grada, u suradnji sa Športskom zajednicom grada Biograda. Ako netko hoće koristiti igralište subotom i nedjeljom, morat će i odgovarati za to i o tome voditi brigu. Ovo je jedan doprinos svim sportskim aktivnostima i rekreaciji, a posebno sa školskog aspekta, da nakon deset-petnaest godina napokon imamo pravo igralište. – rekao je ravnatelj Miloš.



 

Skoči do alatne trake