Srijeda, 24 travnja, 2024

Upisano 40 novih studenata: Uvodno predavanje nekadašnjeg studenta „Baltazara“ a sada regionalnog menadžera JYSK-a Ivana Protege

U prostoru Srednje škole Biograd na Moru održano je uvodno predavanje za trideset i dvoje biogradskih „brucoša“, studenata preddiplomskog stručnog studija Poslovanje i upravljanje, smjer Poslovna ekonomija i financije Dislociranog studija u Biogradu na Moru zaprešićkog Veleučilišta Baltazar.
Uvodno predavanje u novu akademsku godinu na biogradskom studiju održao je nekadašnji biogradski student, a danas regionalni menadžer u danskoj tvrtki JYSK Ivan Protega. Javnost ga je imala prigodu upoznati prije tri godine kada je, prema izboru CROMA-e, hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika, proglašen menadžerom godine u kategoriji inozemnih tvrtki.

– Bivši sam student preddiplomskog studija ovdje u Biogradu, a zatim dodiplomskog Projektni menadžment u Zaprešiću. Trenutno sam doktorand na sveučilištu u Mariboru u jednoj internacionalnoj skupini studenata i nadam se, kroz godinu i po dana, da ću steći zvanje doktora znanosti. – započeo je motivacijsko predavanje Ivan Protega.
Protega trenutno radi kao član Uprave JYSK-a zadužen za prodaju i operativno poslovanje za zemlje zapadnog Balkana. Često ima upite za održavanjem predavanja, a zbog obveza, vrlo često ih odbija, međutim, na poziv Veleučilišta Baltazar, bez razmišljanja, je pristao budući da mu je obrazovanje na spomenutom studiju puno pomoglo u poslovnom i životnom razvoju.

Njegov poslovni put u JYSK-u započeo je dobivanjem posla prodavača, zatim, nastavio se napredovanjem do zamjenika voditelja centra da bi, uz studij u Biogradu, došao do voditelja centra u Šibeniku. Nakon toga, zbog širenja tvrtke na području susjedne Srbije, uz posao voditelja centra dobio je i posao vođenja otvaranja novih centara. Usporedo sa završetkom stručnog studija, Protega biva izabran za regionalnog menadžera za istočnu Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

– Tada sam došao do važne spoznaje kojom se vodim i danas: Sve što radite, radite kroz ljude i s ljudima. Dajte svojim ljudima koliko god vam određena situacija dopušta, uključite ljude u sve vaše odluke koje donosite, držite ih motiviranima i informirajte ih. – naglasio je Protega.
Kao bitan faktor u svojem razvoju, Protega je istaknuo umrežavanje s ljudima na Baltazaru iz svijeta biznisa i znanosti za vrijeme svojeg specijalističkog studija u Zaprešiću od kojih je mogao puno naučiti.
Voditelj biogradskog dislociranog studija dr.sc. Pave Ivić kazao je kako između studenata i profesora stoji podijeljena odgovornost: odgovornost studenata u obliku truda i rada te odgovornosti profesora koji  omogućavaju znanje i vještine koje će studenti, naposljetku, i primijeniti.

Pozdravnu riječ studentima uputili su još predavač više kolegija iz područja statistike i informatike prof. dr.sc. Slavko Šimundić, voditelj dodiplomskog studija Financijski menadžment dr.sc. Dragoljub Amidžić i član upravnog vijeća dislociranog studija u Biogradu te predsjednik Gradskog vijeća Grada Biograda na Moru Tonči Šangulin. Amidžić je u ime dekana veleučilišta prof. dr.sc. Vladimira Šimovića izrazio nadu za preseljenjem u novi prostor u Biogradu na Moru dogodine, u novu zgradu biogradske gradske knjižnice i pučkog otvorenog učilišta.

– U dogovoru s Gradom Biogradom potpisali smo sporazum za prostor čije uređenje je pri kraju. Ostaje još oprema a uvest ćemo i dva do tri nova studijska programa, vjerojatno specijalistički. – rekao je Dragoljub Amidžić.
Ove godine ukupno je upisano četrdesetero novih studenata, najviše do sada. Od tog broja, osam studenata je prijelaz s nekog od drugih studija na 2. i 3. godinu Baltazara.


 


Upisani studenti 2018./2019. – 1. godina:

Domagoj Bogović, Toni Brala, Duje Čulina, Toni Duka, Vid Dunatov, Marija Jovančević, Stanka Katuša, Tea Kovačević, Vedran Krstić, Dino Pedić, Borna Pešić, Antonio Prekpalaj, Dila Prekpalaj, Greta Prekpalaj, Toni Prodanović, Duška Raci, Filip Šarić, Nina Škara Danijel Emanuel Škunca, Katarina Šunjerga, Dario Tadin, Ante Zelić, Josip Stipić, Lovre Mičić, Marko Medić, Deni Špika, Ante Bronić, Martina Rudić, Nina Magaš, Božena Števanja, Marin Knežević i Lijana Pavić.

Prijelaz – 2. godina:

Sanja Bolonja, Dario Matković, Ena Kovačević, Nika Surać i Ante Dujić

Prijelaz – 3. godina:

Maja Vidaković i Sandra Pohleven Tičić


 

Skoči do alatne trake