Utorak, 23 srpnja, 2024

Ovogodišnji Biograd Boat Show posjetilo gotovo 17 tisuća posjetitelja

Nakon dvadeset rekordnih sajmova, Biograd Boat Show u organizaciji turističke tvrtke Ilirije d.d., ovim jubilarnim izdanjem potvrdio je svoju poziciju vodećeg sajma plovila u Srednjoj Europi s najvećim brojem izlagača i plovila na Jadranu.
I ove godine Biograd Boat Show oborio je rekorde s više od 320 registriranih izlagača i više od 300 brodova od čega četrdeset premijera.
Ovogodišnji Biograd Boat Show posjetilo je 16.860 osoba, impresivna brojka koja predstavlja tri puta veću brojku od same populacije grada Biograda na Moru.
Biograd Boat Show je već godinama mjesto okupljanja svih segmenata nautičke industrije i turizma: luke nautičkog turizma–marine, čarter, brodograditelji, brodari, proizvođači brodske i nautičke opreme, ronilački turizam i pustolovni turizam slijedom čega je u ovih dvadeset godina izrastao u kongres hrvatske nautičke industrije i turizma što je potvrđeno i kroz organizaciju 2. HGK Dana nautike s bogatim dvodnevnim kongresnim programom.
Za razliku od drugih sajmova plovila na svijetu, Biograd Boat Show traje do zalaska sunca, nastavljajući cjelokupni događaj uz zabavni program do 2 sata ujutro, a kasnije i u središtu grada.
Tijekom sajma održano je dvanaest društvenih događaja na pet lokacija unutar Marine Kornati na kojima je sudjelovalo pet bendova, dj-jevi, uz vatromet i prikaz svih događanja na sajmu na pet jumbo-ekrana.
Na regatnim manifestacijama sudjelovalo je više od 700 sudionika. Rekordan broj izlagača i izloženih plovila, potom brojna događanja i prekrasno okruženje, ovogodišnji Biograd Boat Show posebno je bio privlačan međunarodnim posjetiteljima.
Sajam je pratilo dvanaest inozemnih produkcija uključujući četiri TV produkcije i prikaz u sto zemalja diljem svijeta čime će se dodatno promovirati ne samo Biograd Boat Show već Hrvatska, odnosno hrvatska nautička industrija i turizam.


 

Skoči do alatne trake