Petak, 29 ožujka, 2024

Podrška nogometašima: Mladi Turnja, Sv. Filip i Jakova i Sv. Petra spojili dva hrvatska brenda – svjetski poznati srcoliki otok Galešnjak i hrvatsku nogometnu reprezentaciju!

Na inicijativu mještana Turnja Anđelka Bolića i Ivana Matulja, oko stotinu mladih Turnja, Sv. Filip i Jakova i Sv. Petra, s ciljem davanja podrške pred večerašnji ogled između Hrvatske i Rusije na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, brodicama je doplovilo do u svijetu najpoznatijeg otoka u obliku srca Galešnjaka i zapalilo baklje stvorivši tako veličanstvenu sliku za pamćenje koju je dronom iz zraka ovjekovječio filipjanski fotograf Jakov Đinđić. Lijep prizor za oko pojačala je i petnaest metara duga hrvatska zastava.

Snimka iz zraka: Jakov Đinđić

– Ideja Srce vatreno nastala je ovdje u konobi Kod Bakilca u Turnju u jednom spontanom razgovoru Ivana i mene. Sudjelovali su svi koji na ovaj način htjeli podržati naše vatrene, iz Turnja, Sv. Filip i Jakova, Sv. Petra i pokoji turist. – rekao je Anđelko Bolić.

Na nesreću, oko 20 sati kada je i posljednja baklja ugašena, te zbog dosta jakog maestrala, na sjevernoj strani otoka došlo je do manjeg požara kojeg su sudionici inicijative podrške hrvatskoj reprezentaciji djelomično počeli gasiti. S kopna, zbog mjera predostrožnosti, situaciju su pratili članovi Dobrovoljnog društva Sv. Filip i Jakov.

Srećom, među sudionicima je bila skupina članova DVD-a Sv. Filip i Jakov koji su leđnim naprtnjačama ugasili požar. Potom su s kopna pristigli i drugi članovi filipjanskog DVD-a koji su osigurali opožarenu površinu veličine 300 četvornih metara od daljnjeg širenja, rekao nam je Damir Majica iz DVD-a Sv. Filip i Jakov. Ovaj manji incident nije nimalo pokvario ushićenje, zajedništvo i ljubav mladih žitelja prema „kockastima“ koji su nas toliko puta oduševili, a za nadati se da će tako biti i večeras.



 

 

Skoči do alatne trake