Četvrtak, 23 svibnja, 2024

GASTRO BIOGRAD – manifestacija koja predstavlja najbolje od hrvatske gastronomije uz obilje dobre zabave i hrvatske glazbene zvijezde

Već prepoznata i vrlo posjećena manifestacija biogradskog Gastro stola ove godine dobiva kreativni zaokret te konceptualno i nominalno evoluira u događaj pod nazivom Gastro Biograd.

Gastro Biograd, manifestacija koja objedinjuje sve nacionalne gastronomske zastave, ove godine će se održati u periodu od 22. do 24. lipnja 2018. na lokaciji biogradske šetnice i bazena hotelskog kompleksa Ilirija, sve pod organizatorskom palicom Turističke zajednice grada Biograda na Moru, Grada Biograda na Moru i turističke tvrtke Ilirija d.d.

Sve one koji odluče ovaj produženi vikend provesti u Biogradu i njegovoj okolici očekuje savršen spoj uživanja u hrani, domaćim autohtonim proizvodima i dobroj koncertnoj zabavi, uz nezaobilazne prednosti mora i sunca. Manifestacija će započeti svečanim otvorenjem u petak 22. lipnja nakon kojeg nas na bazenu hotela Ilirija čeka gastro dvoboj vrhunskih hrvatskih master chefova, Branka Ognjenovića i Davida Skoke, koji će ukrstiti kuhače i na licu mjesta pripremati specijalitete kontinentalne i mediteranske Hrvatske.

Gastronomske regije Hrvatske prezentirat će brojni kulinarski timovi okupljeni na punktovima gdje će svi posjetitelji imati priliku vidjeti i saznati kako se pripremaju tradicionalna jela poput gregade, žgvaceta, viške pogače, kroštula, čobanca i brojnih drugih nacionalnih specijaliteta. Kraj večeri obilježit će koncert lokalnog miljenika publike, neponovljivog Mladena Grdovića. U subotu se Gastro Biograd okreće prezentaciji lokalnih vinara i sirara kao najvažnijih protagonista uzleta domaće i regionalne gastro scene. Zabavni program upotpunit će brojni artisti koji izvode akrobacije na svili, šipki i obruču uz posebne svjetlosne efekte i vatru. Kao predstavnik kontinentalne Hrvatske, jastrebarski kantautor Ivan Zak pobrinut će se za rasplesanu i raspjevanu publiku na bazenu hotelskog kompleksa Ilirije. Još jedna novost na manifestaciji je i prodaja gastro putovnica koja omogućava degustaciju i konzumaciju cjelokupne gastro ponude na bazenu Ilirija. Karte za koncerte i gastro putovnicu mogu se nabaviti po popularnim cijenama u pretprodaji hotelskog kompleksa Ilirija ili na licu mjesta na bazenu Ilirija.

Sva tri dana od 22. do 24. lipnja 2018. na lokaciji gradske šetnice svi posjetitelji imat će priliku razgledati OPG sajam na kojem će razni izlagači iz cijele Hrvatske predstavljati autohtone hrvatske proizvode.


 

Skoči do alatne trake