Subota, 20 travnja, 2024

AŠK Rogovo ima prvaka Dalmacije: Duje Jurić najbolji u bacanju vorteksa!

Osam mlađih kadeta Atletskog športskog kluba Rogovo iz Svetog Filipa i Jakova, pod stručnim vodstvom trenera Jakova Baričića i Šime Stanića, nastupilo je na Prvenstvu Dalmacije koje se u organizaciji ASK Split održalo na stadionu Park Mladeži u Splitu.
Najbolji rezultat među njima ostvario je Duje Jurić u bacanju vorteksa, imitaciji koplja za mlađe dobne uzraste, uvjerljivo osvojivši prvo mjesto s rezultatom 50.31 metara ostavivši iza sebe drugoplasiranog natjecatelja za gotovo sedam metara slabijim rezultatom. Navedeni rezultat je novi osobni rekord nadarenog Duje Jurića koji ga ujedno svrstava na treće mjesto najboljih ostvarenih rezultata u ovoj godini prema tablici Hrvatskog atletskog saveza, a čime je na najbolji mogući način najavio svoj odlazak na Prvenstvo Hrvatske koje će se održati 23. i 24. lipnja 2018. u Varaždinu.

Podsjetimo kako je Duje u istoj disciplini prošlogodišnji pobjednik Erste plave lige, jedinstvene dječje atletske lige namijenjene svim učenicima od trećeg do šestog razreda osnovne škole u Hrvatskoj. Osim njega, solidne rezultate ostvarile su Martina Brajković također u bacanju vorteksa te Petra Batur u trčanju na 400 metara, osvojivši četvrta mjesta, kao i Dominik Persola koji se plasirao u finale trčanja na 60 metara.
Isto tako, važno je za napomenuti kako se pet mladih atletičara Rogova preko nedavno održanog kvalifikacijskog natjecanja u Zadru uspjelo plasirati u finale ovogodišnje Erste plave lige koje će se održati 4. rujna 2018. na stadionu Mladosti u Zagrebu u sklopu najstarijeg i najvažnijeg atletskog natjecanja u Hrvatskoj – Hanžekovićevog memorijala. To je ujedno i prigoda da se djeca upoznaju s ambasadorima naveden lige: Blankom Vlašić, Sandrom Perković, Andreom Ivančević, Anom Šimić, Stipom Žunićem, Ivanom Horvatom i Sarom Kolak.
Naši atletičari koji odlaze na finale su u kategoriji četvrtih razreda Ante Šuperba u bacanju vorteksa, u kategoriji petih razreda Duje Jurić u trčanju na 60 metara te u kategoriji šestih razreda Dominik Persola u disciplinama skok u dalj i u trčanju na 60 metara, zatim, Petra Batur u disciplinama 600 metara i skok u dalj te Ana Bezinović u trčanju na 60 metara.



 

Skoči do alatne trake