Petak, 19 travnja, 2024

Požar u luci u Sv. Filip i Jakovu: Značajna materijalna šteta na nekoliko opožarenih brodica, nema stradalih

Sinoć, 8. svibnja 2018. u 02.36 sati, posredstvom Županijskog dojavnog centra ŽC 112 Zadar, službenici Zadarske kapetanije zaprimili su obavijest o izbijanju požara na brodicama koje su boravile na vezu u mjesnoj luci Sv. Filip i Jakov, a dolaskom na poziciju službenici Lučke kapetanije Zadar zatekli su pripadnike Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sv. Filip i Jakov i Javne vatrogasne postrojbe Biogradna Moru koji su gasili vatru na požarom zahvaćenim brodicama od kojih su dvije već bile potonule.
Službenici Lučke kapetanije Zadar izvijestili su Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) te resorno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o noćas poduzetim aktivnostima slijedom izbijanja požara u mjesnoj luci Sv. Filip i Jakov.

U cilju ograničavanja onečišćenja mora na poziciji nesreće, Lučka kapetanija Zadar je u komunikaciji sa zapovjedništvom Županijskog operativnog centra Zadar angažiraa tvrtku za obavljanje komercijalnih usluga uklanjanja onečišćenja iz mora i morskog okoliša čiji djelatnici su postavili plutajuće brane oko opožarenih i potopljenih brodica na kojima, srećom, u trenutku izbijanja požara nije bilo posada, stoga su izbjegnuta ozljeđivanja ili ljudske žrtve.

Trenutno je u tijeku sanacija posljedica požara te utvrđivanje nastale štete kao i uzroka požara na brodicama u filipjanskoj luci.
Uz službenike Lučke kapetanije Zadar, koji na poziciji provode očevidne radnje, istragu o uzrocima izbijanja noćašnjeg požara provode i službenici Policijske uprave Zadar.



 

Skoči do alatne trake