Ponedjeljak, 22 travnja, 2024

Uskršnji vikend u Pakoštanima: U subotu trčanje i hodanje obalama mora i jezera a u ponedjeljak Uskršnja marenda uz izložbu domaćih životinja

– Zadovoljstvo nam je pozvati vas na Uskršnji vikend u Pakoštanima u povodu kojeg Turistička zajednica općine Pakoštane organizira dvodnevnu sportsko-gastronomsku manifestaciju s ciljem obogaćivanja turističke ponude u predsezoni. – poručuju iz Turističke zajednice općine Pakoštane.
Naime, u subotu 31. ožujka 2018. s početkom u 10:00 sati, iz centra Pakoštana startat će humanitarna utrka dm BLUE & GREEN TRAIL koja će u dvije kategorije spojiti obalu mora (BLUE 10 km) i Vranskog jezera (GREEN 25 km).
Utrka se održava u sklopu Coastal & Mountain trails lige a sudionici će uživati u vizurama i pogledu na otoke, Velebit i Vransko jezero. Utrka će predstaviti jedinstvenu ljepotu općine Pakoštane te će osigurati pomoć samohranim majkama i potrebitim obiteljima, što je prepoznao i dm koji je, uz organizacijsku podršku, osigurao i bogate poklon pakete za sve sudionike.
U 10:15 sati startat će dm MALI TRK – utrka za najmlađe. Trasa utrke duga je 500 metara te prolazi centrom Pakoštana i rivom a nakon utrke mali sudionici dobit će poklone i moći će degustirati dmBio proizvode.

U ponedjeljak 2. travnja 2018., Turistička zajednica općine Pakoštane počastit će turiste i mještane velikom Uskršnjom marendom u centru mjesta s početkom u 09:00 sati. Uz niz tematskih radionica i igraonica, pripremat će se tradicionalna jela a posjetitelji će upoznati lokalnu gastronomiju kroz izložbu domaćih proizvoda i domaće hrane poput sira, kobasica, šunke, špeka i pogače.

Uskršnju marendu obilježit će posebna atrakcija: cijeli trg bit će prekriven svježe pokošenom zelenom travom a lokalna obiteljska poljoprivredna gospodarstva organizirat će izložbu domaćih životinja – pilića, patkica, jarića i zečeva.
Dodatne informacije o manifestaciji možete pronaći na internetskoj stranici Turističke zajednice općine Pakoštane (www.pakostane.hr) te na stranici utrke dm BLUE & GREEN TRAIL (www.pakostanetrail.com/hr)


 

Skoči do alatne trake