Petak, 14 lipnja, 2024

Obavijest iz Športsko-ribolovne udruge “Podlanica”: Započela prodaja dozvola za 2018. godinu

Započela je prodaja ribolovnih dozvola za 2018. godinu, a mogu se kupiti radnim danom u prostorijama Športsko-ribolovne udruge „Podlanica“ u sklopu Pučkog otvorenog učilišta Biograd na Moru u vremenu od 9 do 14 sati.

Ovim putem želimo obavijestiti sve članove i one koji to žele postati da je na snagu stupio novi Pravilnik o športskom i rekreacijskom ribolovu na moru (NN 122/2017) – .

Novi Pravilnik donio je dosta izmjena u pogledu vrsta dozvola ali ono što je sad najvažnije je da se godišnje dozvole prodaju samo do 1.3.2018. godine i kasnije više neće biti mogućnosti kupnje godišnje dozvole već samo dnevne, trodnevne i sedmodnevne.

Isto tako, bitna promjena je da ribolovac koji posjeduje športsku ili rekreacijsku dozvolu može loviti isključivo priborom snage manje od 30 lb, a za lov ribolovnim priborom jačim od 30lb izdaje se posebna dozvola za ribolov udičarskim alatima za veliku ribu, a koju je moguće kupiti samo uz prethodno kupljenu dozvolu za športski ribolov na moru dok dozvola za rekreacijski ribolov ne predviđa tu mogućnost.

Uz to uvedeno je još nekoliko posebnih dozvola, o čemu više možete pročitati u Pravilniku na linku: https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/full/2017_12_122_2785.html , a najvažnije promjene možete vidjeti i u Obavijesti na slijedećem linku: http://www.savjetodavna.hr/vijesti/57/5253/obavijest-za-ribolovce/ .

Po ostale informacije možete doći u prostorije ŠRU Podlanica Biograd na Moru gdje ste uvijek dobrodošli.

 

Sve najbolje u novoj godini, uz ribički pozdrav “Bistro” i sretno plivanje u novim pravilima želi vam

ŠRU Podlanica Biograd na Moru! 

Lokalne novosti