Subota, 20 travnja, 2024

Odjel Glazbene škole Osnovne škole Biograd na Moru održao Božićni koncert: Stoti javni nastup u 22 godine rada

Polaznici Odjela Glazbene škole Osnovne škole Biograd na Moru, u povodu božićno-novogodišnjih blagdana, u biogradskoj osnovnoj školi, održali su Božićni koncert na kojem su nastupili učenici od drugog do šestog razreda s učiteljima. Mješovitim orkestrom glazbene škole dirigirao je voditelj škole prof. Željko Dretvić i vrijedi posebno naglasiti, ovo je jubilarni stoti javni nastup biogradske glazbene škole u dvadeset i dvije godine postojanja.
– Repertoar je bio pretežno prigodan, božićno-novogodišnjeg karaktera, iako je bilo i skladbi primjerene klasici odnosno programu koji se radi u školi. Koncertu su nazočili uglavnom roditelji, rodbina i profesori naše škole. – kazao nam je ravnatelj biogradske osnovne škole prof. Jordanko Miloš, koji je i pored ravnateljskih obveza, uvijek angažiran i nesebično daje svoj obol u radu Odjela Glazbene škole.
Glazbenu školi pohađa 103 učenika od prvog do šestog razreda od čega ih je dvadeset i osmero u pripremnom odjeljenju. Podučava ih devetero učitelja a novost od ove školske godine je program saksofona uz već postojeće glasovir, gitaru, klarinet, flautu i tamburu.
– Dakako, tambura je okosnica našeg orkestra i temeljni instrument, međutim, u našem mješovitom orkestru sudjeluju i gitare, udaraljke i puhači. – dodao je prof. Miloš koji je ujedno i umjetnički koordinator Odjela Glazbene škole Osnovne škole Biograd na Moru.
Instrumentarij je dvadesetak godina star i javlja se potreba za obnovom. Međutim, financijska sredstva su ograničena.

Prof. Jordanko Miloš

– Polaznici naše glazbene škole nisu samo s područja Grada Biograda na Moru veći i s područja općina Sv. Filip i Jakov, Pakoštane, Tkon, Pašman a u zadnje vrijeme i Polače i Grada Benkovca. Mislimo da imaju i obvezu ako djeca s njihovih područja pohađaju ovdašnju glazbenu školi a veliki su troškovi od popravka instrumenata, natjecanja iako roditelji participiraju u tome. Mi jedva spajamo kraj s krajem, međutim, nijedno dijete nije zakinuto. Naš problem je što smo, nazvao bih tako, “tranzitna škola” budući da dosta učitelja ovdje radi ali ne i živi. Ljeti je, zbog bavljenja turizmom, teško pronaći stan. – pojasnio je Miloš osvrnuvši se na nedostatak profesorskog kadra kada su u pitanju predmeti poput glazbene kulture, matematike, informatike i tako dalje.
Učitelji biogradske glazbene škole koji su zajedno s učenicima nastupili su Ivan Andrijević, Ivana Barišić, Lucija Butina, Ivan Šare, Alfred Trojan, Đurđica Vincetić te Željko Dretvić.


Nastupili su

Nastupili su: Magdalena Leovac, Luka Macuka, Tonina Jakovljev, Laura Pavičić, Lana Deur, Tonka Erstić, Nera Matić, Aneta Jović, Karla Vaniš, Lana Džunić, Mate Jakovljev, Nina Mušćet, Ana Vodopija, Lidija Ostojić, Karla Bošnjak, Marie Belamarić, Ema Rašin, Šime Pedisić, Jelena Bačić, Iva Erlić, Marija Kralj i Loreta Macuka.


 

Skoči do alatne trake