Nedjelja, 14 srpnja, 2024

Blagdanski ugođaj u središtu grada: „Advent u Biogradu“ za veselo raspoloženje

„Advent u Biogradu“ nastavlja se punim ritmom održavanjem „zaostalog“ izdanja odgođenog pretprošle subote radi hladnog vremena. Dvosatni program, koji je vodila Branka Pelicarić, otvorile su „Biogradske mažoretkinje“ nastupivši u svim dobnim skupinama a klapskom pjesmom nastavila muška klapa „Fumada“ iz Sv. Filip i Jakova.
I ovoga puta publika je imala prigodu okrijepiti se uz kuhano vino, kobasice u pecivu, fritule i kroštula i štošta drugo, a za sjećanje na Advent najmlađi su poželjeli i fotografirati se s jednim od četiri Djeda Mraza.
Humanitarna nota obilježila je i drugo izdanje blagdanske priredbe „Advent u Biogradu“ u središtu grada, u parku kako ga neki već od milja počinju nazivati po uzoru na onaj njujorški – „Central parku“. Tako su aktivisti Hrvatskog Crvenog križa – Gradskog društva Crvenog križa Biograd na Moru prodavali prigodne darove, od olovaka, upaljača, privjesaka do blagdanskih čestitki po više nego simboličnim cijenama. Prihod od prodaje bit će darovan najpotrebitijima. Uz Crveni križ, slastice poput fritula i kroštula, ponudili su i članovi dvaju biogradskih kulturno-umjetničkih društava: „Kralj Tomislav“ i „Sv. Ivan Medviđa“. Malih ruku djela, prigodne božićno-novogodišnje ukrase koje su izradila djeca uz pomoć odgajateljica, izlagao je Dječji vrtić Biograd na Moru.
Podsjećamo, u petak 22. prosinca, „Advent u Biogradu“ nastavlja se „Božićnom večeri klapa“ s početkom u 19 sati. 

Skoči do alatne trake