Četvrtak, 25 travnja, 2024

Veliko međunarodno finale City Games u Biogradu na Moru: Osam država u borbi za naslov prvaka

Bliži se vrhunac ovogodišnje osme sezone popularnog sportsko-zabavnog natjecanja City Games. Nakon dva mjeseca turneje, tijekom koje je vesela City Games karavana obišla brojna mjesta u Hrvatskoj i susjednim zemljama, pred nama je spektakularno međunarodno finale koje će iznjedriti pobjednika za 2017. godinu.
Dana 25. i 26. kolovoza biogradskom će rivom kroz međunarodna polufinala prodefilirati osam ekipa nabrijanih na pobjedu, predstavnici osam država koji će dati sve od sebe u borbi za apsolutnom krunom ovih ljetnih igara. Najbolje četiri ekipe plasirat će se u finale 27. kolovoza.
– Obišli smo Hrvatsku, Crnu Goru, Srbiju, Sloveniju i BiH, nastupili pred tisućama gledatelja i susreli se sa sjajnim natjecateljima koji su se s puno entuzijazma uključili u igre. Ove sezone s nama su bili zlatni olimpijac i prvak svijeta u hrvanju Davor Štefanek, paraolimpijka i prvakinja u teakwondou Dejana Bačko, najnadarenije bosanskohercegovačke plivačice i reprezentativke Ivana Ninković i Nina Žarković, proslavljena boksačica i kickboksačica Nives Radić, parabiciklist Primož Jeralič, sudionici Olimpijskih Igara u plivanju Nastja Govejšek i Martin Bau te čitav niz drugih više ili manje poznatih sportaša i rekreativaca koje je oduševila mogućnost nadmetanja u jednom ovakvom događaju. Veseli nas i ponovni dolazak u Biograd na Moru, koji se proteklih godina pokazao kao fenomenalan domaćin! – kazao je autor projekta Miroslav Krzyk.
Hrvatsku predstavlja iskusna ekipa iz Ploča koja je svoju ulaznicu zaslužila nadmoćnom pobjedom u nacionalnom finalu i sada želi to ponoviti i u međunarodnom. Zahtjevnu ulogu branitelja naslova međunarodnog prvaka ima Crna Gora koja titulu drži već dvije godine i to zahvaljujući ekipama iz Herceg Novog koji i ove godine šalje svoju ekipu. Srbiju drugi put zaredom predstavlja ekipa iz Kragujevca, puna profesionalnih sportaša s nastupima na europskom i svjetskom nivou pa tako i velikom željom za što boljim plasmanom. U ime Bosne i Hercegovine nastupa ekipa iz Trebinja koja je upravo u svom gradu u spektaklu pred nekoliko tisuća gledatelja izborila dolazak u Biograd na Moru. Boje Slovenije branit će Maribor čija je ekipa dominirala u domaćem natjecanju, a sada, nakon 3 srebrne i 2 brončane medalje, namjerava otići i do prvog slovenskog zlata.

Ovim će se ekipama u toj borbi pridružiti i ekipe iz Italije (Trst), Mađarske (Pečuh) i Makedonije (Skopje) po sljedećem rasporedu: u prvom polufinalu 25. kolovoza nadmetat će se Hrvatska, Crna Gora, BiH i Italija, a u drugom 26. kolovoza Slovenija, Srbija, Makedonija i Mađarska. Dvije najbolje ekipe iz svakog polufinala sučelit će se u finalu 27. kolovoza.
Konkurencija u međunarodnom finalu je iznimno jaka i motivirana te svakako možemo očekivati vrhunsku atmosferu i neizvjesno nadmetanje do samog kraja. Ekipe će se sučeliti u igrama poput vina, vesla, jadranske bitke, alke, ribarskih kašeta i letećeg vaterpola, odnosno tradicionalnim igrama u njihovim modernim, urnebesnim verzijama.
Veliko finale svih finala u Biogradu organiziraju Grad Biograd na Moru i Adria events iz Rijeke, a ulaz je slobodan za sve navijače i posjetitelje.


 

Skoči do alatne trake