Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Gradonačelnik Knez i dogradonačelnik Stopfer primili mlade hrvatske reprezentativce u karateu

Gradonačelnik Grada Biograda na Moru Ivan Knez i njegov zamjenik Marijan Stopfer primili su u gradskoj vijećnici trenere i karate reprezentativce Hrvatske koji se nalaze u Biogradu na Moru na desetodnevnim pripremama za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine kao i skorašnje pretkvalifikacijske i kvalifikacijske turnire na kojima će pokušati izboriti nastup na najvećem sportskom natjecanju u svijetu – Olimpijadi. Jedanaestero mladih karataša i karatašica članovi su karate klubova Ippon Zagreb, Varaždin, Bushido Zagreb i Kaplast Karlovac i u Biogradu na Moru u pratnji su trenera i proslavljenog biogradskog karataša, sada i trenera te direktora kluba Ipon Zagreb, Danila Domdjonija, zatim, trenera i vlasnika Karate kluba B iz Biograda Svemira Mrvičića te glavnog tajnika Hrvatskog karate saveza Darka Šimuneca.
– Ovdje su mahom sve reprezentativci koji su već nastupali na europskim i svjetskim prvenstvima. Posebno treba istaknuti seniore Antu Mrvičić kao aktualnog osvajača seniorske europske brončane medalje, Enesa Garibovića, aktualnog europskog prvaka u mlađim seniorima, Luku Kondića, brončani s posljednjeg europskog prvenstva za mlađe seniore te Dina Povrženića koji je svojevremeno bio kadetski prvak Europe. – rekao je Domdjoni.
Spomenuti karataši natjecat će se na kvalifikacijskim turnirima koji započinju iza Nove Godine, međutim, prije toga ih očekuju pretkvalifikacijski turniri na kojima moraju biti unutar prvih pedeset da bi izborili nastup na kvalifikacijskim turnirima.
Karataši treniraju dvaput dnevno, jednom u teretani, a drugi dio treninga odvija se na pomoćnom igralištu Primorca. Ostali dio ekipe koji se u Biogradu pripremaju za kvalifikacijski turnir za svjetsko prvenstvo do mlađih seniora koje će se održati u listopadu ove godine su Elma Garibović, Dorotea Rumenjak, Patrik Kozarić, Marijan Lovrić, Stipe Rašić, Toni Tomić i Kristijan Lacković.



 

Skoči do alatne trake