Ponedjeljak, 22 travnja, 2024

Ljetna škola engleskog jezika Learning Enterprises: Oko stotinu djece osnovnoškolske i vrtićke dobi uči engleski jezik i za vrijeme praznika

Oko stotinu djece iz Biograda i susjednih mjesta, a i iz kontinentalne Hrvatske koji borave u Biogradu na ljetovanju, i ove godine pohađa besplatnu američku školu engleskog jezika „Learning Enterprises“ u trajanju od šest tjedana. Namijenjen je za djecu od 7 do 14 godina, odnosno za učenike od 1. do 8. razreda osnovne škole raspoređenih u više skupina te jedna skupina vrtićaraca. Školu engleskog jezika u gradskoj vijećnici u Biogradu na Moru održavaju dvije volonterke iz SAD-a, 20-godišnja Michelle Ferguson iz Philadelphije, studentica Temple sveučilišta te 25-godišnja Jenny Lin iz Kalifornije sa završenom studijem Sveučilišta California.

Michelle Ferguson, Paula Rogić i Jenny Lin

– Biograd na Moru puno je manji grad nego što smo očekivale, tu smo prvi put, a meni je i prvi put da sam izvan SAD-a. Svi djelujemo kao jedna zajednica i to nam se sviđa. – kazala je Michelle iz Philadelphije dodavši da se prvi puta nalaze i u ulozi predavačica engleskog jezika.
– Djeca? Vrlo se energična i uzbuđena, a i dosta su impresionirana prostorom u kojem se satovi engleskog jezika odvijaju. – dodala je Michelle.
Za vrijeme boravka u Biogradu američke predavačice i volonterke Michelle i Jenny, u pratnji domaćina Paule Rogić i Drine Bešenić iz gradske uprave, posjetit će nacionalne parkove Kornati i Telašćicu te kulturno-povijesne znamenitosti u Zadru.

Learning Enterprises je volonterska organizacija sa sjedištem u Washington DC, u SAD-u. Organizacija postoji od 1992. godine kada su prvi volonteri otišli u Mađarsku. Danas se organizacija proširila i volonteri odlaze podučavati u još 12 zemalja: Kinu, Tajland, Mongoliju, Brazil, Panamu, Mauricijus, Slovačku, Poljsku, Moldaviju, Rumunjsku, Grčku i Hrvatsku. Learning Enterprises organizira boravak studenata prestižnih američkih fakulteta u više zemalja svijeta kako bi se njihovim studentima pružila mogućnost upoznavanja lokalne kulture te međukulturalne razmjene koja je u Hrvatskoj prisutna već 13 godina.


 

Skoči do alatne trake