Petak, 14 lipnja, 2024

Tjedan parkova Hrvatske obilježen „Igrama bioraznolikosti“

U povodu obilježavanja drugog Tjedna parkova Hrvatske, Dana zaštite prirode Republike Hrvatske i Međunarodnog dana biološke raznolikosti Javna ustanova Park prirode Vransko jezero održala je edukativno-sportsku manifestaciju pod nazivom „Igre bioraznolikosti – Kakvo sam društvo prirodi?“.
Igre su održane na lokalitetu Prosika, u Parku prirode Vransko jezero, a sudjelovalo je oko 120 učenika iz lokalnih osnovnih škola iz Pakoštana, s Vrgade, Turnja, Sv. Filip i Jakova, Raštana Donjih, Sikova, Murtera te  Betine.
Uzbudljivim interaktivnim igrama Poplava na Vranskom jezeru i Čapljino gnijezdo učenici su se uz pouku o važnosti poplavnih staništa i gniježđenju ptica imali priliku pokazati složnost i spretnost u grupi te svoje snage odmjeriti s vršnjacima. Kroz igru “Pamtim parkove” učenici su se upoznali s 19 različitih logotipa nacionalnih parkova i parkova prirode u Hrvatskoj.
Učenicima je u povodu manifestacije osiguran prijevoz autobusom kojeg je Ilirija d.d. velikodušno ustupila za prijevoz djece od njihove škole do lučice Prosika i natrag.
Svi učenici su nagrađeni sokovima i sendvičima te nagradama u tomboli.
Tjedan parkova Hrvatske, u sklopu kojeg su održane Igre bioraznolikosti, trebao bi postati tradicionalna manifestacija kojom će 8 nacionalnih i 11 parkova prirode otvoriti glavni dio sezone. 

Skoči do alatne trake