Subota, 20 srpnja, 2024

Završeni UniSport Finals 2017: Najuspješnije Sveučilište u Zagrebu s 13 zlatnih medalja

Koncertom Prljavog kazališta na biogradskoj rivi, spustila se kulisa na UniSport Finals 2017. koji su od 18. do 21. svibnja okupili tisuću studenata s 15 hrvatskih sveučilišta i veleučilišta. Najbolji hrvatski studenti sportaši borili su se za titulu prvaka Hrvatske za akademsku godinu 2016./2017. u deset sportova, a najuspješnijom se pokazala delegacija Sveučilišta u Zagrebu osvojivši impresivnih 13 zlatnih medalja. Na drugom se mjestu s dva osvojena zlata našlo Sveučilište u Rijeci, na trećem s istim brojem zlata Veleučilište VERN dok je četvrto mjesto pripalo Sveučilištu u Splitu.
– Posebno sam zadovoljna angažiranošću grada Biograda kao suorganizatora jer teško da bi bez ovako dobre komunikacije bilo što od ovoga bilo izvedivo. Podigli smo razinu organizacije ovog događaja zbog čega se radujem suradnji i iduće godine, posebno zato jer se studenti osjećaju odlično ovdje u Biogradu. – istaknula je izvršna direktorica UniSport Finalsa 2017. Jelena Matešić.

Tijekom održavanja UniSport Finalsa, svi sudionici, kao i građani grada Biograda te njihovi gosti, imali su priliku uživati u šarolikom programu od čega se svakako posebno ističe zabavni program sa „Studentskom ribarskom noći“ i koncertom Mladena Grdovića, kao i „Finalna fešta“, odnosno koncert „Prljavog kazališta“. Uz zabavu, svi su imali priliku nešto i naučiti, a tome je poslužio Festival sporta i aktivizma na kojemu su predstavljeni studentski projekti poput bolida formule 1, a svi su, zahvaljujući studentima, imali priliku besplatno izmjeriti tlak i razinu šećera u krvi.  Na taj je način, sinergijom sporta, zabave i edukacije, zaokružena priča studentskog boravka u Biogradu za ove UniSport Finalse kroz koje su prvaci ostvarili pravo nastupa na Europskim sveučilišnim igrama 2018, koje će se održati u portugalskoj Coimbri, a koje su 2016. organizirali Zagreb i Rijeka.
Inače, na ovogodišnjim Unisport Finalsima sudjelovali su predstavnici i reprezentacije sljedećih hrvatskih sveučilišta i veleučilišta: Sveučilišta u Zadru, Splitu, Dubrovniku, Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Puli, Sveučilište Sjever, te Veleučilišta „Vern“, „Lavoslav Ružička u Vukovaru“, Veleučilište u Slavonskom Brodu, Šibeniku, Požegi, Karlovcu i Veleučilište Baltazar. 

Skoči do alatne trake