Srijeda, 22 svibnja, 2024

Tisuću studenata će se u Biogradu natjecati u osam sportova: Večeras, 18. svibnja, svečano otvaranje UniSport Finalsa

Najveće sportsko natjecanje studenata hrvatskih sveučilišta i veleučilišta započet će večeras, 18. svibnja 2017, svečanim otvaranjem na biogradskoj rivi u 20 sati. Natjecanja finalista u deset sportova trajat će do nedjelje 21. svibnja, a osim sporta, Biograd ovog vikenda postaje i središte društvenog života Zadarske županije.
Više od 1.000 studenata sportaša iz svih krajeva Hrvatske danas započinju s natjecanjima, a najveće uzbuđenje tradicionalno se očekuje na parketima gdje će najbolje od sebe pokazati ekipe košarke i futsala. Za žestoki sportski okršaj spremni su i rukometaši te muške i ženske ekipe odbojke na pijesku od kojih se očekuje i otvorenje sezone kupanja obzirom da je odbojkaški teren smješten uz samu plažu. Čak tri sporta s reketom ove godine su u programu Unisport Finalsa i to tenis, stolni tenis i badminton, a vrlo je jaka i konkurencija u šahu gdje nas ove godine očekuju zanimljivi dvoboji.

Centar društvenih događanja naredna tri dana bit će glavna pozornica na biogradskoj rivi u ribarskoj luci gdje će večeras u sklopu svečanog otvaranja biti predstavljene sve sportske ekipe od 20 sati. Sutra, u petak 20. svibnja, nakon cjelodnevnog sportskog nadmetanja svi Biograđani su pozvani na Ribarsku feštu i besplatan koncert Mladena Grdovića, a u subotu, nakon dodjele pehara pobjednicima od 19 sati, u 22 sata započinje besplatan koncert Prljavog kazališta.

Organizator UniSport Finalsa i nositelj čitavog UniSport sustava je Hrvatski akademski sportski savez koji iza sebe ima najveći multi-sportski događaj održan u novijoj hrvatskoj povijesti – Europske sveučilišne igre Zagreb-Rijeka 2016.
Predstavnici i reprezentacije ovogodišnjih Unisport Finalsa su: Sveučilišta u Zadru, Splitu, Dubrovniku, Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Puli, Sveučilište Sjever, te Veleučilišta „Vern“, „Lavoslav Ružička u Vukovaru“, veleučilišta u Slavonskom Brodu, Šibeniku, Požegi, Karlovcu i Veleučilište Baltazar.


 

Skoči do alatne trake