Četvrtak, 18 srpnja, 2024

„Slovenskim vikendom“ privukli više predsezonskih gostiju

Prema pozitivnim reakcijama najvjernijih biogradskih gostiju, manifestacija „Slovenski vikend“, spoj kretanja u prirodi, vožnje biciklom, zabave uz dobru glazbu te užitak jedrenja u Pašmanskom kanalu, pokazala se punim pogotkom.
Domaćini predvođeni dogradonačelnikom Biograda na Moru Marijanom Stopferom poveli su dobro raspoložene goste iz Slovenije, njih više stotina, na rekreativnu šetnju „Od parka do fun parka“, odnosno od parka kod autobusnog kolodvora do Zabavnog parka Mirnovec. Hodalo se oko 4 i po kilometara dugom stazom, plažom Dražica, preko Solina i putem Kumenta te biciklističkom stazom do cilja u zabavnom parku. Tamo su ih s pićem okrjepe dočekali domaćini iz tvrtke Mirnovec park Andrija Majica, voditelj hrane i pića te Ana Maria Stevanja, koordinatorica u Odjelu prodaje i marketinga.

HOTELI U BIOGRADU NA MORU!

– Fun park Mirnovec otvara se u drugoj polovici sljedećeg mjeseca, a vrlo skoro bit će puštene u prodaju i online ulaznice. Neke od atrakcija već su postavljene, to su panoramski kotač Adria Eye i adrenalinsko klatno. S Adria Eye-a pogled puca do Kornata. Trenutno najviša sprava u parku je Star Flyer. To je visinski vrtuljak visine 40 metara. – u kratkim crtama upoznala je goste parka Ana Maria Stevanja.
Biograd na Moru prvi je grad u Hrvatskoj i susjedstvu koji će dobiti tematski zabavni park, dakako manji, po uzoru na one poznatije širom Europe, kao što su Gardaland i Mirabilandia u Italija ili Phantasialand u Njemačkoj. Ove godine u biogradskom zabavnom parku očekuje se od 180 do 200 tisuća posjetitelja, a sljedeće od 200 do 230 tisuća.
Povratak do mjesta odakle je šetnja „Od parka do fun parka“ startala bio je organiziran autobusom. Tamo su za sudionike šetnje „Ilirijini“ kuhari pripremili rižoto od plodova mora s povrćem.

Za ljubitelje trčanja domaćini su, u suradnji s Triatlon klubom Zadar i Školom trčanja Zadar, organizirali utrku „Run Biograd“ na kojoj je sudjelovalo oko četristo natjecatelja prijavljenih u tri kategorije prilagođene za gotovo sve uzraste i kondicijsku pripremljenost: 10, 5 i 1 kilometar. Iako su pobjednička mjesta bila u drugom planu, navedimo pobjednike po kategorijama: Juraj Bilaver (1 kilometar), od žena Dora Gashi, zatim Oliver Bosnić (5 kilometara), od žena Lucija Štrmelj te Zoran Kalinić (10 kilometara), a od žena Ljiljana Mišlov-Brkić.
Večernji sati bili su rezervirani za opuštanje uz glazbu. Slovenska pjevačka zvijezda Tanja Žagar zabavljala je goste na pozornici na rivi u ribarskoj luci, a večer kasnije Second Hand Band. Ugodno iznenađenje bio je i nastup klape Iskon u sredini koncerta atraktivne pjevačice iz Slovenije.

Premda je regata u suradnji s Yachting klubom Biograd bila predviđena za prvi dan „Slovenskog vikenda“, organizatori su morali odustati zbog jakog juga. To nikako nije umanjilo doživljaj među slovenskim nautičarima koji su posljednjeg dana zato uživali u čarima jedrenja Pašmanskim kanalom.
U sklopu događanja posvećenom tradicionalno najbrojnijim gostima, održana je i rekreativna brdsko-biciklistička utrka MTB maraton Vransko jezero. Sudjelovalo je oko 200 biciklista, što rekreativaca, što natjecatelja, a svoje biciklističke vještine u središtu Pakoštana odraslima su pokazali i najmlađi biciklisti. Utrku su organizirali Brdsko-biciklistički klub Pakoštane i Turistička zajednica općine Pakoštane.

„Slovenski vikend“ promovirao je aktivni turizam na Biogradskoj rivijeri.  Zahvaljujući izvrsnoj medijskoj najavi na području, posebno na području prijateljskih općina Grada Biograda na Moru, ostvaren je značajan broj predsezonskih noćenja. Gosti iz Slovenije u većem broju na hrvatskoj obali provode neradne dane dvaju državnih blagdana u Sloveniji: Dan ustanka protiv okupatora (27.4.) i Praznik rada (1. i 2.5.), a Biograd na Moru i Zadarsku županiju, prema ocjenama turističkih djelatnika, kao destinaciju posebno cijene.

HOTELI U BIOGRADU NA MORU!


Skoči do alatne trake