Nedjelja, 16 lipnja, 2024

Brdsko-biciklistička utrka „XCM Black Mountain“ privukla 129-ero natjecatelja: Najbrži Ivica Mesarić iz vodičkog Orlovog kruga

Iako im vrijeme nije išlo na ruku, čak 129-ero brdskih biciklista zdušno su se potrudila da ostvare što bolji plasman, pri tome ne štedeći sebe, na brdsko-biciklističkoj utrci „XCM Black Mountain“ održanoj u okviru desetog kola XC zimske lige Dalmacije u organizaciji domaćeg Brdsko-biciklističkog kluba „Pakoštane“.
Sa startom točno u podne ispred obnovljene povijesne utvrde Maškovića hana iz 17. stoljeća u Vrani krenula je natjecateljska skupina utvrđenom stazom u dužini od 24 kilometara koja je u odnosu na prošlu godinu doživjela neke izmjene.

– Velik dio staze čini široki makadam, dosta je brz i pogodan je za rekreativce i natjecatelje. Novost je „single track“, to je uska staza koja se nalazi na desetom kilometru i njega smo osigurali sa članovima HGSS-a i vatrogascima. Također ovaj dio staze od prošle godine smo još poboljšali tako da sveukupno staza je dosta atraktivna i brza. Donji staze je poseban zbog prelijepog pogleda na Vransko jezero. Sudionika ima odasvuda, iz Hrvatske, pretežno iz Dalmacije, zatim, Bosne i Hercegovine, Poljske, Slovenije… – rekao nam je dopredsjednik BBK Pakoštane Jure Škiljić.
U konkurenciji žena najbrža je bila Karmen Škiljić iz BBK Pakoštane s vremenom 01sat:29min:33sek.255tis. U kategoriji U16 najbolji je bio Siniša Lukić iz BK Kozara s vremenom 01:16:59.709, u kategoriji od 16-20 godina Kristijan Budimir iz BK Fortica s vremenom 01:05:47.654, u kategoriji 20-30 godina Carlo Petković iz BBK Orlov krug s vremenom 01:05:33.114, u kategoriji 30-40 Marin Pejdo također iz BBK Orlov krug s vremenom 01:04:05.299, u kategoriji 40-50 Ivica Mesarić iz BBK Orlov krug s vremenom 01:03:20.387 što je ujedno i najbolje vrijeme utrke. U najstarijoj kategoriji 50+ najuspješniji je bio Zoran Teur iz BK NoSTress s vremenom 01:24:03.303.

Predsjednik BBK Pakoštane Mišel Krpeta i dopredsjednik kluba Jure Škiljić

Nagrade najuspješnijima dodijelio je predsjednik Hrvatskog biciklističkog saveza Tomislav Zadro, a predsjednik BBK Pakoštane Mišel Krpeta posebno se zahvalio svima onima koji su dali potporu ovom hvalevrijednom sportskom događaju koji promovira prirodne ljepote našeg kraja.
BBK Pakoštane kao mlad klub još se ne može podičiti vrhunskim rezultatima u ovom sportu ali zato treba pohvaliti i istaknuti njihovu mladu biciklisticu 15-godišnju Karmen Škiljić koja trenutno zauzima prvo mjesto na ljestvici u svojoj kategoriji.


Skoči do alatne trake