Petak, 29 ožujka, 2024

Na Vranskom jezeru snimljena romantična i bajkovita kolekcija inspirirana pjenom valova „Lady of the Lake“ biogradskog brenda Carol

Nova kolekcija biogradske dizajnerice Klare Ivanović inspirirana je pjenom valova i odsjajima vode koji lome svjetlost. Kolekcija je snimljena na Vranskom jezeru, a zaštitno lice kampanje je mlada manekenka Antonija Vučković iz zadarske modne agencije Colors.
– Ideja je bila povezati teksture tekstila s pojavama u prirodi. Volani oponašaju valove, a srebrni detalji odsjaj sunčevih zraka na površini vode. Transparencijom tekstila postignuta je mekana i lepršava silueta koja ocrtava žensko tijelo blagim linijama. Izbor materijala kao što je til, svila, cadi, muslin i čipka, savršeno imitiraju pjenu valova i transparenciju vode. – rekla je Klara Ivanović.
Konstrukcijski gledano, kostur kolekcije je rekonstrukcija košulje s couture elementima.  Svaki odjevni element razrađen je do najsitnijih detalja te svaki komad priča priču za sebe. Rišlje čipka je najrašireniji ručni rad a dolazi s područja Slavonije. Oslikani dijelovi na haljini daju poseban efekt kao i nijansirani i bojani cvijetići čipke na bluzama. Obrubi rišlje čipke i čipkasti dijelovi u kolekciji imitiraju siluetu čipkastih nanosa valova koji su rasuti po stijenama.
Nova kolekcija je osmišljena tako da svaka žena i djevojka može pronaći nešto za sebe od cool kombinacija, elegantnih i romantičnih haljina pa do unikatnih vjenčanica. Promišljanje dizajnerice Ivanović u svakoj novoj kolekciji nije samo površno praćenje trendova nego osluškivanje svih aspekata života jedne žene, umjetnosti i svega što nas okružuje. Svaka kolekcija zahtjeva novi pomak u dizajnu pa tako senzibilitet estetike, istraživanje i promišljanje ide u tom smjeru kako bi na kraju dobili nešto novo.  Izrada unikata i couture je specijalnost dizajnerice. Vješto spajanje detalja različitih tekstura i konstantno istraživanje otvaraju mogućnost da dizajnerica svoju viziju modela pretoči u stvarnost. Individualnim radom Klara Ivanović klijenticama pruža maksimalnu posvećenost kako bi za svoj poseban dan i one bile posebne.


Skoči do alatne trake