Petak, 29 ožujka, 2024

Radovi u Ugriniću: Do početka travnja sljedeće godine Ugrinić dobiva uređenu plažu za mlade

U Ugriniću na otoku Pašmanu u tijeku su, oko milijun i 450 tisuća kuna, vrijedni radovi na uređenju javne plaže Ugrinić. Završetak je predviđen do prvog travnja sljedeće godine, a izvođač radova je tvrtka „Stipčević d.o.o.“ iz Zadra.
– Do prvog travnja trebali bi biti gotova prva faza radova koja uključuje uređenje plaže. Druga faza uključuje izgradnju ugostiteljskog objekta povrh plaže. Od ukupne vrijednosti radova, Ministarstvo turizma sufinancira iznosom od 700 tisuća kuna. – rekla nam je Bruna Jakovljev voditeljica projekta i viša stručna suradnica za fondove Europske unije u Općini Tkon.
Nadzor radova obavlja „Quadriga projekt“ iz Velika Gorice, a projektant je „Arching studio“ iz Splita. Radovi su započeli sredinom rujna ove godine, a cjelokupna investicija, uključujući obje faze, iznosit će dva milijuna i šesto tisuća kuna.

plaza-ugrinic-radovi-10

– Ovaj projekt prijavili smo na natječaj Ministarstva turizma pri čemu su jedni od uvjeta bili da buduća plaža u Ugriniću bude tematizirana i da ima predviđen ugostiteljski objekt. Kako je vrijednost projekta bila veća nego što je ministarstvo bilo u mogućnosti sufinancirati, savjetovali su nam da ugostiteljski objekt ostavimo za 2. fazu. Plaža  je sada u fazi izgradnje ali nakon toga mora se tematizirati. Zbog postojećih uvjeta gdje već imamo igralište i parkiralište, plažu ćemo tematizirati kao plažu za mlade. – pojasnila je Jakovljev.
Krajnji cilj je da javna plaža u Ugriniću, nakon uređenja i opremanja, bude kandidirana za Plavu zastavu što bi ujedno bila i prva plaža na otoku Pašmanu na kojoj bi se vijorila ova zastava, simbol čistoće mora i uređenosti javni plaža u Hrvatskoj. Plaža ostaje u općinskom vlasništvu i o njoj će brinuti općinska komunalna ustanova osim ugostiteljskog objekta koji će nakon javnog natječaja biti pod koncesijom. Osim nedavno uređenog Društvenog doma za mlade, Ugrinić će tako u skoro vrijeme dobiti i plažu za mlade.


Skoči do alatne trake