Petak, 14 lipnja, 2024

Općina Tkon potiče svoje nositelje oznake “Hrvatski otočni proizvod”

Svim nositeljima oznake “Hrvatski otočni proizvod” s područja Općine Tkon, Općina Tkon je odobrila korištenje javne površine bez naknade za postavu stolova u svrhu sezonske prodaje proizvoda i suvenira s oznakom ” Hrvatski otočni proizvod”, a s ciljem poticanja razvoja otočne proizvodnje, očuvanja otočne tradicije i brendiranja proizvoda s prestižnom oznakom “Hrvatski otočni proizvod” koju dodjeljuje Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU.
Ponuda autohtonih otočnih proizvoda je i dodatna turistička ponuda svim gostima i posjetiteljima Tkona. Na području Općine Tkon četrnaest je nositelja oznake “Hrvatski otočni proizvod” za različite proizvode i suvenire, od toga za dva nematerijalna proizvoda: manifestacija “Škraping” i Pučko crkveno pjevanje koje izvode Pučki pivači crkve sv. Tome apostola. Ove godine pet je novih proizvoda s oznakom “Hrvatski otočni proizvod”: prirodni sapun na bazi maslinovog ulja, melemi od smilja i kamilice, parfem od divlje ruže, kuglice od suhih smokava sa čilijem i tjestenina s domaćom blitvom.
Više puta tijekom ljetne sezone u Tkonu se održava ljetni Sajam otočnih proizvoda i jednom izvan sezone za vrijeme manifestacije “Škraping” kada se svoje proizvode izlažu obrti i obiteljska poljoprivredna gospodarstva s gotovo svih jadranskih otoka.

poticanje-nositelja-hopa-1

Skoči do alatne trake