Utorak, 23 srpnja, 2024

U “šumi Duhova” održan 5. “Moto party”: Došli u miru i dobro se zabavili!

Nakon četverogodišnje stanke, u organizaciji biogradskog Moto-kluba „Duhovi“ na prostoru kampa Sv. Dominik u Biogradu na Moru, održan je peti po redu „Moto party“. U popularnoj, kako je biogradski motoristi vole zvati, „šumi Duhova“, okupilo se gotovo tisuću zaljubljenika u vožnju na dva kotača iz svih krajeva Hrvatske te susjedne Slovenije i Bosne i Hercegovine. Susret motorista „Moto party“ u Biogradu, nakon višegodišnje „suše“, ponovno je zaživio na radost dvadesetero najvjernijih članova Moto-kluba „Duhovi“ i šire motorističke populacije.
– Zbog recesije, nedostatka financijskih sredstava i ljudi, moralo je doći do pauze. Ipak, „Moto party“ nam se vratio u najboljem svjetlu. Ove godine izbrojili smo gotovo petsto motorkotača, točnije, 490 s više nego dvostruko sudionika. Organizirali smo defile ulicama grada te vožnju do Pakoštana i Vrane gdje smo se u prekrasnom ambijentu Maškovića hana okrijepili kroštulama i fritulama.  Potom natrag u kamp gdje se na velikom ekranu gledala utakmica Hrvatska –Portugal nakon čega koncert uživo. – ispričala nam je „najglasnija“ članica „Duhova“ voditeljica i novinarka Radija BnM Branka Pelicarić zahvalivši se svima koji su dali podršku: Gradu Biogradu, TD Bošana, Iliriji, Turističkoj zajednici grada Biograda i Turističkoj zajednici općine Pakoštane.

moto-party-2016-29Osim dobre glazbe uz profesionalno ozvučenje „Mada produkcije“, organizirane su i moto-igre poput spore vožnje ali i potezanje konopa za žene. Nagrada je bila pečeno prase. Drugog dana nastupio je izvrstan bend iz Zagreba „Problem child“.
Biogradski „Duhovi“ često ističu ugroženost vozača na dva kotača u prometu i javno pozivaju svih na veću pozornost i toleranciju. Kako kažu, mnogi vozači imaju negativan stav prema motoristima pa im se nerijetko oduzima prednost što vodi, nažalost, ka nesrećama nekada i s kobnim posljedicama.
–  Motoristi nisu divljaci već, generalno, jedna velika plemenita obitelj koja će prije svih stati i pomoći. – dodala je Pelicarić.
„Duhovi“ su česti sudionici humanitarnih akcija tijekom godine: dobrovoljni su darivatelji krvi, posjećuju najmlađe u dječjim vrtićima za blagdan svete Lucije ili umirovljenike kao ove godine mirovinskom domu „Dalmatino“. Uz to, svake godine u travnju je blagoslov motora ispred crkve sv. Stošije.
Iako ih je naizgled malen broj, svoje članstvo biogradski „Duhovi“ svake godine uvećavaju novim članovima, većinom mladima. Vodstvo jedinog moto-kluba u Biogradu čine predsjednik Tonči Rakić, dopredsjednik Ivan Milat i tajnik Siniša Peričić.


Skoči do alatne trake