Srijeda, 22 svibnja, 2024

Humanitarna akcija Crvenog križa: 18. prosinca prikupljanje slikovnica za štićenike Centra za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov

U sklopu četrdeseti treće sabirne akcije „Solidarnost na djelu“ Hrvatskog Crvenog križa, Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru 18. prosinca 2015. godine organizira prikupljanje slikovnica, ilustriranih knjiga i bojanki za štićenike Centra za rehabilitaciju  Sv. Filip i Jakov.
– U prirodi čovjeka je pomagati i suosjećati s drugima. Čineći dobra djela, plemeniti osjećaji, humanost i solidarnost postaju naša svakodnevnica i garancija za bolju sutrašnjicu.
U svakidašnjem kontaktu s ljudima svjedoci smo patnji nesretnih i siromašnih ljudi. Pokušajte pomoći tim ljudima i pridružite se našoj akciji. Cilj akcije je da budemo solidarni sa nemoćnim i napuštenim osobama, kojima je potrebna pomoć.
 – rekla je koordinatorica humanitarne akcije Franka Troskot iz HCK – Gradskog društva Crvenog križa Biograd na Moru.
Centar za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov je institucija koja se bavi pružanjem socijalne skrbi za trenutno 91 štićenika s posebnim potrebama u dobi od 9 do 70 i više godina. Većina korisnika centra nije pokretna i imaju otežanu komunikaciju ali ih to ne sprječava da budu prijateljski raspoloženi, zaigrani i znatiželjni. Prikupljanjem knjiga, slikovnica i bojanki pomoći će se ovoj ustanovi u organizaciji aktivnosti štićenika ali i aktivnostima dnevnog i poludnevnog boravka za izvanjske korisnike.
– U suradnji s Centrom saznali smo za potrebu i želju štićenika za slikovnicama, enciklopedijama i različitim ilustriranim knjigama koje im mogu pružiti mogućnost razonode i upoznavanje vanjskog svijeta, a nije im lako dostupan. Zato vas želimo potaknuti da nam pomognete uljepšati blagdane jednim velikim iznenađenjem za štićenike u našoj zajednici. Stoga pretražite svoje police i ladice, podrume i „šufite“ jer smo sigurni da ćete pronaći nešto što će donijeti osmijeh na lice jednom od 91 štićenika ustanove. – dodala je Troskot.
Ako stvarno nemate ništa što biste im mogli donirati, a želite se uključiti u akciju možete kupiti bon Hrvatskog Crvenog križa u vrijednosti od 5 kuna te tako osigurati kupnju slikovnica i bojanki za štićenike.
Novčana sredstva koja se prikupe od prodaje bonova „Vaš dar za pravu stvar“ na akciji prikupljanja knjiga 18. prosinca 2015. godine utrošit će se isključivo na potrebe Centra za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov.
Stoga knjige, slikovnice, enciklopedije i bojanke pod ruke i vidimo se 18. prosinca u 9 sati kod spomenika Dr. Franje Tuđmana u Biogradu na Moru.

Skoči do alatne trake