Subota, 20 travnja, 2024

[NAJAVA] “dm Pakoštane trail” ove godine s još više natjecatelja i novom planinarskom stazom

Drugo izdanje atraktivne trail utrke privuklo je više od 250 trkača iz cijele Hrvatske koji će protrčati novom planinarskom stazom po grebenu između Vranskog jezera i mora. Slikovito mjesto Pakoštane nastavlja s uspješnim razvojem i promocijom svog kraja kao idealnog odredišta za aktivni odmor. U subotu 30. ožujka 2019. tako će se na uskoj prevlaci između Vranskog jezera i Vrgadskog kanala po drugi put održati „dm Pakoštane trail“, utrka koja na najbolji način prezentira raznolikost i ljepotu ovog jedinstvenog područja privukavši rekordan broj sudionika, njih više od 250.

Dvije staze, Slatka od 11 kilometara i Slana od 24 kilometra, prolaze najljepšim dijelovima pakoštanskoga kraja nudeći raznolikost trkačkog iskustva: od utabanih zemljanih staza, obalnih puteljaka, mekanih šumskih puteva do kratkog, ali izazovnog krševitog grebena Čelinke, s kojeg se pružaju veličanstveni pogledi na Vransko jezero i Velebit s jedne, te more i otoke s druge strane. Trkači koji prvi stignu do tog najatraktivnijeg i tehnički najzahtjevnijeg dijela utrke imat će čast i službeno otvoriti novu planinarsku grebensku stazu.

Kraća staza – Slatka
Duža staza – Slana

– Trasa utrke velikim dijelom koristi mrežu pješačkih staza, uređenih i označenih u sklopu projekta Slatko-slana avantura kojim želimo povezati i posjetiteljima predstaviti vrhunske prirodne i kulturne atrakcije u jedinstvenu doživljajnu cjelinu. – izjavila je direktorica Turističke zajednice općine Pakoštane Danijela Vulin ponosna na ovogodišnji odaziv na utrku i novu planinarsku stazu koja će obogatiti turističku ponudu.
Start obje utrke je u 10 sati u centru Pakoštana, a bez sumnje najslađi dio programa počinje petnaestak minuta kasnije. Bit će to dječja utrka dm Mali trk, koja će najuzbuđenije i najsrčanije trkače provesti kamenim „kalama“ stare pakoštanske jezgre.
– U dm-u uvijek rado ulažemo u sportske događaje koji promoviraju aktivan način života i potiču građane na dobre odluke, a pogotovo kada se uključe i mališani čije se zdrave navike formiraju upravo u djetinjstvu. Utrka „dm Pakoštane trail“, u sklopu koje se održava i dječja utrka „dm Mali trk“, jedinstven je događaj koji spaja aktivan način života, uživanje u prirodnim ljepotama i bogatoj kulturnoj baštini. Zato pozivam sve strastvene trkače ali i roditelje budućih maratonaca da nam se pridruže u ovoj slatko slanoj avanturi i dožive nezaboravno iskustvo trčeći i družeći se kroz prelijepi pakoštanski kraj. – rekla je Tamara Vidović, područna menadžerica dm-a.

“dm Pakoštane trail” je dio „Coastal & Mountain Trails lige“, a prošle je godine u svom prvom izdanju usprkos lošem vremenu oduševio sudionike toplom dobrodošlicom i trudom domaćina. Gostoljubivi organizatori žele se pobrinuti da Pakoštane trail bude više od utrke: zato za natjecatelje osim Slatko-slane avanture i Slatko-slane spize nakon utrke organiziraju tombolu i koncert, a u nedjelju se druženje nastavlja Slatko-slanom kulturnom turom – posjetom otoku Vrgadi, neotkrivenom biseru pakoštanskog arhipelaga.

Više informacija na www.pakostanetrail.com



Skoči do alatne trake