Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Sinoćnje olujno nevrijeme: Nasukao se brod u Pašmanskom kanalu, pala stabla, pokidani električni vodovi, poplavljeni podrumi… – javljaju iz Županijskog centra 112

Iz Županijskog centra 112 Zadar Državne uprave za zaštitu i spašavanje Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Zadar javili su da je oko 22,55 sata jučer (16.srpnja 2018.) zaprimljena dojava građanina o nasukavanju 15-metarskog broda „Claudius“ na hridima otočića Dužac Veli u Pašmanskom kanalu u blizini mjesta Kraj na otoku Pašmanu. Na brodu su se nalazile dvije osobe, suprug i supruga, koje nisu ozlijeđene ali u brod je prodirala voda koja stavljena pod nadzor uz pomoć brodskih crpki. Brod Lučke kapetanije Zadar stigao je oko ponoći do mjesta nesreće te ukrcao osobe i prevezao ih u Biograd na Moru. Nasukani brod je ostavljen na hridima otočića te je sanaciji broda pristupljeno danas 17. srpnja 2018. godine.
Nadalje, područje Zadarske županije južno od Zadra prema Šibeniku u večernjim satima zahvatilo je olujno nevrijeme (Sv. Filip i Jakov, Pakoštane, Buković, otok Pašman). Zaprimljeno je više dojava s navedenih područja o padovima stabala i granja na prometnice, pokidanim električnim vodovima, udarima groma u stablo, odvezanim brodovima u marinama te o poplavljenim podrumskim prostorijama.


Skoči do alatne trake