Petak, 29 ožujka, 2024

Duje Jurić iz AŠK Rogovo prvak Hrvatske u vorteksu!

Proteklog vikenda u Varaždinu održano je pojedinačno prvenstvo Hrvatske u atletici za mlađe i starije kadete i kadetkinje na kojem je u dva dana nastupilo više od pet stotina natjecatelja iz četrdeset tri atletska kluba.
Jedini predstavnik AŠK Rogova iz Svetog Filipa i Jakova u kategoriji mlađih kadeta bio je Duje Jurić koji je u potpunosti opravdao povjerenje svojih trenera Jakova Baričića i Šime Stanića postavši prvakom Hrvatske u njegovoj omiljenijoj disciplini: bacanju vorteksa što je zapravo imitacija koplja za mlađe dobne uzraste.
U navedenoj disciplini natjecalo se 29 bacača, od kojih je osam najboljih izborilo ulazak u finale, među njima i Duje s tek šestim najboljim rezultatom koji je u tom trenutku iznosio oko 49 metara. Ulaskom u finale, Duje se “probudio” te je u svom prvom hitcu dosegnuo tada za ostale finaliste nedostižnih 53,36 metara. Navedeni rezultat je Dujin novi osobni rekord, a osvojena titula prvaka Hrvatske je ujedno najveći uspjeh nekog atletičara iz AŠK Rogova u desetogodišnjoj povijesti kluba.


 

Skoči do alatne trake