Utorak, 23 travnja, 2024

Utrka Mogambo Challenger 2018. u Pakoštanima: Pedeset i dvoje djece natjecalo se u brdskom biciklizmu

U organizaciji Brdsko-biciklističkog kluba „Pakoštane“, u Pakoštanima je održana dječja rekreativna brdsko-biciklistička utrka „Mogambo Challenger 2018.“ Po prelijepom vremenu, uz navijačku podršku roditelja, natjecalo se u devet kategorija a prvi su startali predškolci u među kojima je najbrži bio Roko Vujasin. U kategoriji prvog i drugog razreda, od djevojčica najbrža je bila Ema Mikulandra, od dječaka Josip Uskok. U kategoriji trećeg i četvrtog razreda Antonija Rajčić i Lovre Miočev, petog i šestog Kiara Miočev i Petar Škiljić a u najstarijoj kategoriji sedmog i osmog razreda najbrži su bili Karolina Vukojević i Fabijan Pejić.

Mišel Krpeta i Jure Škiljić

Sudjelovalo je pedeset dvoje djece iz Pakoštana, Šibenika, Biograda na Moru i Draga u duljini staze, od najkraće za najmlađe 1,6 kilometara, do one najduže za najstarije 6,6 kilometara. Staze je postavio dopredsjednik kluba Jure Škiljić.
U drugome dijelu sportske priredbe u Osnovnoj školi Pakoštane, u suradnji s ravnateljem škole Andrijom Vanjakom, psihologinja Ivana Batur iz Zavoda za javno zdravstvo Zadar održala je kratko predavanje o zlouporabi droga i štetnim posljedicama ovisnosti.

Medalje najuspješnijima, kao i svim sudionicima utrke malim i mladim biciklistima za lijepu uspomenu, uručio je u ime organizatora utrke predsjednik Brdsko-biciklističkog kluba „Pakoštane“ Mišel Krpeta.
Sljedeća utrka u organizaciji BBK „Pakoštane“ je XCO Kamena 18. veljače ove godine u sklopu XC zimske lige Dalmacije.



 

Skoči do alatne trake