Petak, 29 ožujka, 2024

U Zavičajnom muzeju Biograd na Moru: Otvorena izložba „Plakete, zahvalnice, priznanja i zastavica iz fundusa Zavičajnog muzeja Biograd na Moru“

U sklopu programa obilježavanja Dana Grada Biograda na Moru i blagdana zaštitnice grada svete Stošije u Zavičajnom muzeju Biograd na Moru svečano je otvorena izložba pod nazivom „Plakete, zahvalnice, priznanja i zastavice iz fundusa Zavičajnog muzeja Biograd na Moru“. U uvodnoj riječi ravnatelj muzeja Draženko Samardžić kazao je kako se radi o izložbenim predmetima u vlasništvu Grada Biograda na Moru i Turističke zajednice grada Biograda na Moru.
– Kada smo pripremali izložbu u povodu obilježavanja Dana Grada, pomislili smo zašto ne bismo izložili plakete, zahvalnice, povelje… Među tristotinjak navedenih predmeta koje su nam povjereni na čuvanje, odlučili smo se izložiti oko sedamdeset odijeljenih u više prostorija, u jednoj koje dobio Grad, a u druge dvije koje je dobila Turistička zajednica. – kazao je Samardžić naglasivši kako je uspjeh turizma u Biogradu, bilo u sadašnjem ili prošlom sustavu, plod kvalitetne suradnje Grada Biograda na Moru i Turističke zajednice grada Biograda na Moru.
Među velikim brojem izložaka predstavljenih kroz ovu prigodnu izložbu posebno vrijedi istaknuti međunarodnu nagradu Srebrni cvijet Europe za 2007. godinu koja je gradu Biograd na Moru dodijeljena od strane međunarodnog ocjenjivačkog suda iz dvanaest zemalja: Austrije, Belgije, Francuske, Njemačke, Italije, Mađarske, Republike Irske, Nizozemske, Češke, Slovenije, Velike Britanije i Hrvatske.
Čast da otvori izložbu pripala je doajenu biogradskog turizma magistru znanosti Ivu Eškinji kako je od 1995. godine svaka godina u Biogradu bila rekordna te dodao kako cijeli grad se zajedno sa stanovnicima trudio da živi od turizma ali i da živi za turizam.



 

Skoči do alatne trake